Výrobce cheatovacích botů žaluje Blizzard
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Výrobce cheatovacích botů žaluje Blizzard

Výrobce cheatovacích botů žaluje Blizzard

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

1. 12. 2015 10:23 7
Reklama

V sousedním Německu se schyluje k soudní kauze, která připomíná příběhy z Kocourkova. Německá společnost Bossland, která se zabývá výrobou botů, jež umožňují hráčům cheatovat ve hrách jako Diablo 3, World of Warcraft nebo Heroes of the Storm, se chystá zažalovat Blizzard za porušení autorských práv.

Celá záležitost začala, když Blizzard kontaktoval externího spolupracovníka Bosslandu Jamese Enbrighta, který vystupuje pod přezdívko Apoc, a uzavřel s ním nezveřejněnou dohodu, která vyústila v předání kompletního zdrojového kódu z cheatovacímu prográmku Stormbuddy pro Heroes of the Storm.

To se samozřejmě nelíbilo Bosslandu, který tvrdí, že Stormbuddy je jeho vlastnictvím a že Blizzard tak neprávem získal přístup ke kódu.

"Blizzard nyní má celý zdrojový kód programu Stormbuddy. Bossland k tomu nedal svolení, ani jsme nebyli ze strany Activision Blizzard kontaktováni a ani neměl Apoc právo předat naše duševní vlastnictví," vysvětluje generální ředitel Bosslandu Zwetan Letschew důvody, proč žaluje Blizzard za porušení autorských práv.

Blizzard, který se momentálně s Bosslandem soudí v celkem šesti případech týkajících se cheatovacích botů, se žaloby ze strany svého oponenta neobává:

"Celý byznys Bosslandu je postaven na podvádění a používání jejich botů negativně ovlivňuje naší celosvětovou komunitu hráčů. Proto nebudeme tolerovat cheatování v našich hrách a proto i naši hráči toto naše stanovisko vehementně podporují. Již jsme vyhráli velký počet soudních pří s Bosslandem a navzdory jejich taktice odkládat probíhající soudní řízení a související následky si jsme jistí, že soudní systém nadále bude potvrzovat naše nároky a nakonec zastaví distribuci těchto cheatovacích botů."

"Chceme využít této příležitosti a připomenout hráčům, že používání botů, například těch, které prodává Bossland, k automatizaci našich her vyústí v odebrání přístupu k těmto hrám," napsali nakonec zástupci amerického vydavatele v oficiálním prohlášení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama