Autoři Life is Strange přibližují RPG Vampyr
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Life is Strange přibližují RPG Vampyr

Autoři Life is Strange přibližují RPG Vampyr

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 12. 2015 14:23 6
Reklama

Nebylo toho mnoho, co jsme až doposud věděli s jistotou o novince pařížského studia Dontnod Entertainment. Autoři Remember Me a okouzlující epizodické adventury Life is Strange už nějaký čas kutí temné RPG Vampyr, jehož vydavatelem se stal Focus Home Interactive. Nyní se konečně dozvídáme o hře více podrobností.

Vampyr má vyjít až v roce 2017, ale studio na něm pracuje už od loňského listopadu. Hra pro PC, PS4 a Xbox One se prostřednictvím PlayStation Blogu začíná pomalu vybarvovat. Multiplatformní RPG se odehrává po skončení první světové války (přibližně v roce 1918) a vypráví příběh doktora, který se stane krvežíznivým upírem poté, co jej pokouše pacient, o kterém se domnívá, že onemocněl španělskou chřipkou. Hlavní hrdina se jmenuje Jonathan E. Reid a tak jako řada jeho předchůdců čelí nervydrásajícímu dilematu. Buď bude hladovět, anebo se jeho potravou stranou nevinní Angličané, kteří mu nechtěně zkříží cestu.

Ulice Londýna sužuje strach, nemoci a bezpráví. Stejně jako předchozí hry od Dontnod Entertainment se bude i Vampyr zaobírat otázkami morálky a hráč bude nucen učinit mnohé nepříjemné volby. A ty budou samozřejmě mít své následky. Ústřední dilema má představovat už samotná rozervanost hlavní postavy, která coby doktor cítí povinnost pomáhat lidem a zachraňovat jejich životy, zatímco jako upír se pro něj z pacienta stává kořist. Ve stísněných uličkách anglické metropole proto budete rozhodovat o tom, koho ušetříte, a stane se vaším spojencem, a kdo vám naopak pomůže zahnat žízeň, respektive hlad - podle toho, jestli považujete krev za pití, nebo spíš potravu…

Potřeba načerpat energii se ale má hráči neustále připomínat. Jistě se vám tak budou hodit různé zvláštní nadpřirozené schopnosti, jako je manipulace, kdy nebohou oběť svedete a vlákáte do smrtící pasti. Lidská krev vám totiž umožní odemknout také nové zvláštní dovednosti, ale když nebude zbytí, pustíte se klidně do pěstního souboje, nebo sáhnete po střené zbrani. Po krku ostatně nepůjdete jen vy lidem, ale i oni vám. A nejen oni, ale i další upíři, ostatní nadpřirozené bytosti a především lovci upírů. Nejeden Van Helsing vám bude chtít zatnout tipec.

Chybět nemá ani pokročilý craftovací systém, který vám ostatně pomůže udržet krok s vašimi nepřáteli. Hra prý navzdory zasazení do počátku 20. století přetéká temnou gotickou atmosférou, která je údajně na hony vzdálené současnému vyumělkovanému trendu sexy upírů. Británie se teprve vzpamatovává z následků první světové války, sužuje ji pandemie španělské chřipky a přitom země prochází dramatickými společenskými a politickými změnami. K tomu, aby byla iluze dobového Londýna dokonalá, má hře pomoci snaha být skutečnosti co možná nejvěrnější. Stvořit virtuální metropoli přirozeně pomůže i špičková technologie. Hru proto bude pohánět Unreal Engine čtvrté generace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama