Jade Raymond popletla vítěze. Už víme proč
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jade Raymond popletla vítěze. Už víme proč

Jade Raymond popletla vítěze. Už víme proč

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 12. 2015 15:12 4
Reklama

Byl to jeden z nejpodivnějších momentů letošního slavnostního ceremoniálu a předávání Game Awards. Jade Raymond na pódiu představuje nominované hry a dabéry na cenu za nejlepší hereckých výkon. Mezi kandidáty na ocenění figurují mimo jiné i Zaklínač 3 a Her Story, respektive představitelé hlavních rolí. Jade Raymond otevírá obálku, čte jméno vítěze a zdá se, že cenu vyhrává tvář Her Story, ovšem za roli v třetím Zaklínači. No prostě trapas. Už ale víme, jak se to stalo.

Publikum v sále bylo očividně pěkně zmatené a stejně tak i právoplatná vítězka Viva Seifert, která si střihla v Her Story hlavní roli. Jenže když zaznělo její jméno v kombinaci se Zaklínačem, pro cenu se jí na pódium příliš nechtělo. A upřímně řečeno, ani se jí nedivíme. Nikdo si nemohl být jistý, že ocenění ve skutečnosti nepatří dalšímu nominovanému, kterým byl Doug Cockle právě za roli Geralta v Divokém honu. Nakonec se neochotně po chvíli zvedla ze sedačky a trofej si převzala.

Nyní konečně vyšlo najevo, jak k tomu došlo. Jade Raymond si nespletla jména, nebyla to vůbec její chyba. Na vině byli pořadatelé a obálka ukrývající chybně vytisknutou kartičku, přiznal hlavní organizátor akce Geoff Keighley na Twitteru a připojil upřímnou omluvu adresovanou Jade Raymond. Popravdě řečeno, pak se nelze divit tomu, že v takovém vypjatém momentu člověk prostě jen přečte, co se mu předloží a možná si to ani neuvědomí. A i kdyby ano, co mu zbývá? Přečíst jméno herečky a opravit jméno hry, když chyba mohla být i naopak? Stane se. Hlavně, že to nakonec dobře dopadlo.

Když už je řeč o předávání cen pro nejlepší hry roku 2015 a jejich pořadateli, stojí za zmínku i skutečnost, že Geoff Keighley už vyjádřil přání, aby se akce konala i příští rok.

Pokud jde o Jade Raymond, nevyřešena zůstal bohužel druhá záhada. Ta se týkala úvodu jejího vystoupení, kdy si utahovala z přítomného Kiefera Sutherlanda, dabingu Metal Gearu a absence Davida Haytera. Není totiž jasné, zda šlo o trochu netaktní vtip, nějakou skrytou narážku na kauzu Kodžima-Konami, anebo dokonce nějaký meta humor, který souvisí s posledním dílem série Metal Gear Solid.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama