Známe sledovanost LoL World Championships
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe sledovanost LoL World Championships

Známe sledovanost LoL World Championships

David Plecháček

David Plecháček

10. 12. 2015 15:59 14
Reklama

O tom, že League of Legends má širokou základnu, psát snad ani nemusíme. LoL patří mezi nejoblíbenější hry na světě, a tak se dá předpokládat, že světový šampionát bude obrovskou událostí. A opravdu. 4týdenní turnaj za svou celkovou dobu shlédlo neuvěřitelných 334 milionů diváků!

Následující čísla nám dávají částečnou odpověď na otázku, proč jsou MOBA hry tolik oblíbené, a to nejen mezi hráči, ale zejména mezi vývojáři. I studia, která doposud o podobný žánr ani okem nezavadila, nyní cílí na tento trh. Čtěte dále a na konci se samy sebe zeptejte: „Máme se jim divit?“

O celkovém počtu diváků v rámci živého streamování již řeč byla (334 milionů). Pro srovnání, loňský šampionát přitáhl celkové 288 milionů pozorovatelů. Celkové počty však nejsou příliš objektivní, mnohem lepší představu nám dá průměrná sledovanost v určitou dobu – tato hodnota průměrně dosahovala 4,2 milionu lidí.

Tento ukazatel nejvíce vygradoval při finálovém klání, a to na téměř čtyřnásobnou hodnotu (14 milionů diváků), načež celková sledovanost závěrečného souboje dosáhla 36 milionů.

Nevzrostly jenom počty lidí za obrazovkami svých přístrojů, spolu s nimi totiž vzrostla doba strávená u přenosů. Z loňských 194 milionů hodin se doba strávená u LoL zvedla téměř na dvojnásobek, na celých 360 milionů hodin. Zpět k původní otázce – máme se vývojářům opravdu co divit?

Závěrem se sluší zmínit, že celkové vítězství si připisuje tým SKT. Domu si tak odnáší prémii v hodnotě milionu dolarů a ocenění nejlepší tým League of Legends na světě. Druzí skončili Koo Tigers. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama