Analytici odhadují úspěch Battlefrontu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Analytici odhadují úspěch Battlefrontu

Analytici odhadují úspěch Battlefrontu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

3. 1. 2016 09:12 39
Reklama

Že se novému Battlefrontu po prodejní stránce nadmíru dařilo, to není žádným tajemstvím, oficiální čísla však v rukou stále ještě nemáme. Nyní se k nám však dostaly alespoň odhady analytických společností. Následující cifry tedy sice nejsou oficiální, mělo by se však jednat o poměrně přesné kvalifikované odhady vytvořené na základě průzkumu trhu.

Jméno Michael Pachter jste u nás mohli číst mnohokrát a budeme jej skloňovat i nyní. Analytik společnosti Wedbush Securities se nechal slyšet, že Battlefront s největší pravděpodobností prodal již 12 – 13 milionů kopií s tím, že tato cifra byla rovnoměrně rozdělená do posledních dvou měsíců uplynulého roku a hra tak zatím mohla přinést přes půl miliardy dolarů.

Jiný analytik, Evan Wilson z Pacific Crest Securities, odhaduje rovnou onu horní hranici – 13 milionů kopií, což je zároveň původní odhad vydavatele. Ten však směřoval na konec aktuálního kvartálu, tedy na konec března. Pokud jsou tedy tyto odhady správné, tak Battlefront překonal původní očekávání.

Na oficiální čísla si však budeme muset zřejmě počkat na finanční zprávu vydavatele, i tak už je ale na místě smekat – Star Wars Battlefront byl nadmíru úspěšný a spolu s uvedeným filmem dokazuje, že tato značka má svým fanouškům stále co nabídnout. Nás teď může jen zajímat ještě to, zda jste se také nechali zlákat a jaký byl váš finální názor na tuto multiplayerovou řež.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama