VR pomáhá prodávat drahé joysticky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka VR pomáhá prodávat drahé joysticky

VR pomáhá prodávat drahé joysticky

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

8. 1. 2016 15:49
Reklama

Výrobce netradičních herních ovladačů, firma Mad Catz, si pochvaluje rostoucí zájem o virtuální realitu. Více lidí, které zajímají například letecké a vesmírné simulátory, investuje do dražších kniplů a dalších ovladačů.

Podle šéfa PR v Mad Catz Alexe Verreyho se díky VR a hrám jako Elite: Dangerous a Star Citizen v uplynulém roce prodával joystick Saitex X-52.

"Doslova jsme jich nestačili vyrábět dostatek, jaký byl zájem," řekl Verrey v rozhovoru pro Polygon. "Máme X-52 přímo v Elite: Dangerous, takže když se podíváte dolů, máte tam celkovou grafickou podobu ovladače. Přidali ho do hry."

"Na tento rok připravujeme exkluzivní sérii hardwaru pro Star Citizen a vypadá děsně cool. Adaptujeme naše produkty specificky pro Star Citizen."

Verrey si je naprosto jistý, že za zvýšenou poptávkou po ovladačích stojí virtuální realita. "Příchod VR je absoluteně zodpovědná za naše prodeje. Naši partneři je kupují pro devkity VR helem. Zaznamenáváme obří vzestup prodejů a je to skvělé." Joysticky od Mad Catz jsou předváděné na letošním CES společně s HTC Vive a v minulém roce je Frontier Development, tvůrci Elite: Dangerous, používali při ukazování své hry.

Mad Catz letos spolupracovali s Harmonix na ovladačích a vydání novogeneračního Rock Band 4, ale dle svých slov také slaví nečekané úspěchy s dedikovaným ovladačem pro Farming Simulator.

"Prokázal se jako ultra-úspěšný... více než by si kdo kdy představil. Nebylo by to skvělé, kdyby ty hry převedli do VR? Můžete si nasadit svůj Rift a být na tom traktoru, být na té farmě. Pak by se mohl i náš hardware dostat přímo do hry. Máme celou komunitu lidí, kteří rádi farmaří." dodal Verrey nakonec.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama