Mortal Kombat X na PC nedostane další DLC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mortal Kombat X na PC nedostane další DLC

Mortal Kombat X na PC nedostane další DLC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 1. 2016 09:35 9
Reklama

Vydavatel Warner Bros. má k PC nějaký macešský vztah. Dvě jeho loňské hry se potýkaly ve verzi pro Windows s obrovskými technickými problémy. Řeč je pochopitelně o titulech Mortal Kombat X a Batman: Arkham Knight. U prvně jmenované hry se sice podařilo nedostatky relativně rychle opravit, nyní ale jeho majitelům uštědřil Warner další ránu.

Nejprve vyšlo najevo, že PC verze se nedočká kompletní edice Mortal Kombat XL, což by se ještě dalo s přimhouřením oka pochopit. Když se později ukázalo, že si hráči na počítačích musí nechat zajít chuť i na chystaný Kombat Pack 2, který bude obsahovat čtveřici nových atraktivních bojovníků, vzbudilo to mezi fanoušky zcela pochopitelnou vlnu nevole. S nepříjemnou novinkou vyrukoval na fóru TestYourMight komunitní manažer NetherRealm Studios Tyler Landsdown.

První Kombat Pack, jehož součástí byl hororový zabiják Jason Voorhees ze série Pátek třináctého, Tanya, Tremor a Predátor ze stejnojmenného filmu, přitom na PC k dispozici byl. Komunita věrná Windows ale vydavateli zřejmě nepřijde dostatečně zajímavá na to, aby s ní počítal i v případě druhého rozšíření. Jeho sestava je přitom neméně atraktivní - tvoří ji kultovní Vetřelec, Bo Rai Cho, Tri-Borg a Leatherface z hororu Texaský masakr motorovou pilou.

Proč se vývojáři a vydavatel rozhodli hodit PC hráče přes palubu, není bohužel jasné. Zatím to nevysvětlili. Není to ovšem první případ, když NetherRealm nepodporoval formou DLC jednu z verzí své multiplatformní hry. Lze se tedy jen dohadovat, že důvodem jsou zřejmě podle vydavatele nedostatečné prodeje na PC. V říjnu se Warner pochlubil, že MKX překonal hranici pěti milionů prodaných kusů na všech platformách dohromady. Přesná čísla Windows verze neznáme, ale podle dat ze Steamu ji hraje minimálně půl milionu lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama