DiRT Rally chce 60 FPS a 1080p i na XONE
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DiRT Rally chce 60 FPS a 1080p i na XONE

DiRT Rally chce 60 FPS a 1080p i na XONE

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

2. 2. 2016 14:53 9
Reklama

Vývojáři z Codemasters se pochlubili, že na obou konzolích, na které nyní míří jejich DiRT Rally, chtějí dosáhnout 60 FPS a 1080p. Poodkryli také informaci o tom, že u PlayStationu 4 už mají práci téměř hotovou a mety nebude problém dosáhnout, na verzi pro Xbox One však ještě „trochu práce“ zbývá.

„Jsme velmi blízko na PS4, ale máme pořád ještě trochu práce na verzi pro Xbox One,“ prozrazuje Paul Coleman. „Myslím, že je fér prozradit, že je o něco snazší vše plynule rozchodit na PS4. To ale neznamená, že bychom se o to nepokusili i pro Xbox One,“ doplňuje Coleman.

Možnost, že by se uživatelé dočkali jen 900p, je tak stále reálná. Nemuselo by to tak však být v průběhu celé hry, rozlišení by se snižovalo na základě potřeby. „Nechceme snížit rozlišení napříč celou hrou. Najdeme si problematické scénáře, jako je třeba husté sněžení na některých tratích nebo déšť v Rallycrossu, a upravíme to tam, kde to jinak nepůjde. Obecně bychom se však chtěli udržet na 60 FPS a 1080p,“ vysvětluje Paul Coleman. Nevylučuje dále možnost vydání day one patche, který by ještě lépe optimalizoval konzolové verze.

Největší radost však mají vývojáři z ovladačů na PS4 a Xbox One. „Myslím, že nové ovladače pro PlayStation 4 a Xbox One představují obrovský posun oproti svým předchůdcům a nabízejí hráčům mnohem více přesnosti,“ vysvětluje Coleman. Mluví přitom zejména o hmatové odezvě, jíž vývojáři mohou využít. Hráč tak lépe cítí, kdy se dostává do smyku, u xboxového ovladače tyto možnosti ještě rozšiřují jednotlivé motorky u triggerů. „S jistotou mohu říct, že náš force feedback je ten nejlepší, jaký jsme kdy v nějaké hře stvořili,“ dodává sebevědomě Paul Coleman.

DiRT Rally vychází pro PS4 a Xbox One 5. dubna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama