Molyneux je zpět u Godusu, je z něj RTS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Molyneux je zpět u Godusu, je z něj RTS

Molyneux je zpět u Godusu, je z něj RTS

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

3. 2. 2016 14:53 21
Reklama

Z koho je nyní RTS? Z Molyneuxe? Kdepak, Godus se pod rukama vývojářského bad boye proměnil v singleplayerovou realtimovou strategii Godus Wars, která dnes vychází na Steamu v rámci předběžného přístupu.

Titul, na kterém Peter Molyneux potají pracoval zhruba rok, je klasická válečná strategická hra, ve které si hráč postaví základnu, vycvičí armádu a tu pošle proti AI protivníkům. Molyneux, který před rokem veřejně oznámil, že s tiskem již mluvit nebude, v exkluzivním rozhovoru pro britský Eurogamer uvedl, co jej přimělo k tvorbě RTS hry:

"Je to čistá a jednoduchá hra. Pro mě je žánr RTS momentálně neprostupný. Ty hry jsou připravené pro hyper RTS publikum. Tohle je prostě čisté a jednoduché. Uděláte zatraceně velkou armádu a jdete rozmlátit opačnou stranu. Je v tom potěšení a radost."

"Není to navržené ani zamýšlené jako třetí StarCraft. Je to něco čistého a jednoduchého a myslím si, že ta jednoduchost a čistota je unikátní, zvláště když vezmete v potaz manipulaci s krajinou. Časem se hra stává více strategickou a je důležité své jednotky stavět na kopce a ty potom chránit. Je to rozkošné a zajímavé."

Godus Wars je hra, která je vyvíjená pouze pro PC a na rozdíl od neslavného Godusu, žádná mobilní verze není v aktivním vývoji. Molyneux zdůrazňuje, že se nejedná o žádný malý patch, ale o aktualizaci, která kompletně hru mění.

"Myslím, že je to ideálně návykové, aby si hráč pořád říkal, že udělá ještě jednu mapu, získá ještě jednu kartu a dobyde ještě jeden kontinent. Neříkám, že to je nejlepší hra všech dob. Je rozkošná. Je milá. Rád ji hraju. Rád jsem na ní pracoval. A taková je."

Godus Wars je první zásadní update Godusu za několik měsíců. Všichni vlastníci hry a všichni, kteří Godus podpořili na Kickstarteru, jej získávají zdarma. Pro všechny ostatní se Godus Wars na Steamu prodává společně s Godusem za 15 eur.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama