Nový horor Visage si bere inspiraci z P.T.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový horor Visage si bere inspiraci z P.T.

Nový horor Visage si bere inspiraci z P.T.

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

8. 2. 2016 09:41 6
Reklama

Příští rok v lednu bychom se měli dočkat vydání nové hororové hry Visage, která se nechává inspirovat nejslavnějšími kusy historie. Vývojáři z malého nezávislého studia Sad Square se netají tím, že se zhlédli v Silent Hill, Phantasmagorii, ale také v Kodžimově pokusu P.T., aby obklopili hráče děsem a situacemi, které přesahují naše chápání.

Aby se tohle mohlo povést, musí uspět na Kickstarteru, kde požadují 35 tisíc kanadských dolarů a ve skutečnosti jim chybí už malinko k tomu, aby mohli začít s produkcí hry naplno. Vývojářům v mnohém pomáhá zejména to, že už mají co ukazovat a přiložených 12 minut gameplay záběrů působí opravdu dobře.

Hra by se měla odehrávat v osmdesátých letech a půjdeme po stopě záhady prastarého domu. Mnoho rodiny, které v něm žily, vymřely brutální smrtí, jiné však žily celý život pokojně a bez jakýchkoliv nečekaných událostí. Co tedy spouští onen smrtící mechanismus?

Přijít na tuhle záhadu budete muset navíc beze zbraní, jak je ostatně poslední dobou zvykem a vývojáři slibují, že na mnoha místech vám bude doslova kapat na maják. V domě nebudete sami a často se vám věci nebudou zdát ani vzdáleně takové, jaké mohou být ve skutečnosti. A k tomu všemu vás nečeká žádný tutoriál či rada – vývojáři si zakládají na tom, že část zážitku stojí právě na tom, že nemáte na začátku absolutně žádné tušení, proti čemu stojíte a jak překonat dané překážky.

Hra by měla vyjít pro PC, pokud se však podaří vybrat alespoň 45 tisíc dolarů, hra vyjde i na konzole, případně za 50 tisíc také s podporou VR. Zcela určitě ale mrkněte na Kickstarter, tenhle projekt je totiž vývojáři rozebrán a popsán velice výživně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama