Je tu remake Star Wars KotOR v Unreal Enginu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Je tu remake Star Wars KotOR v Unreal Enginu

Je tu remake Star Wars KotOR v Unreal Enginu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 2. 2016 10:10 9
Reklama

RPG Knights of the Old Republic zcela nepochybně patří mezi vůbec nejlepší Star Wars hry, které kdy vznikly. Není proto divu, že fanoušci dlouhé roky sní o pokračování. To je zatím v nedohlednu, ale nadšenci se vrhli alespoň do pokusu udělat remake/reboot prvního dílu, který bude pohánět technologie Unreal Engine 4 od Epicu.

Novinka nese podtitul Apeiron a na svědomí ji má skupina nezávislých vývojářů, kteří si říkají Poem Studios. Plánují dokonce přidat do hry nové mise, světy, předměty, společníky a další novinky. Ambiciózní plán. Autoři už se stačili pochlubit dokonce prvními obrázky, které vzbudily velkou pozornost, jak se dalo předpokládat.

Tým tvrdí, že jejich projekt není v rozporu s právem a pokud jej vydají zdarma, jak plánují, je vše legální. Nejsou přitom první, kteří toto prezentují. Zdráháme se tomu uvěřit, ale budiž. Na to odpoví až čas. Ze stejného důvodu zatím tým nepřijímá žádné finanční příspěvky na svůj projekt. Do budoucna to ale nevylučují, což se z laického pohledu zdá být mírně v rozporu s plánem na titulu nijak nevydělávat.

Jak se z dosavadních materiálů jeví, vývojáři plánují do hry zapojit first person perspektivu, kterou nabízel až druhý díl. Ani ten nicméně neumožnil hru takto hrát, jen se rozhlédnout. Vy se zatím můžete podívat do galerie na první obrázky převážně z lokací Endar Spire a Tatooine. Další informace o projektu pak najdete na oficiálním webu.

Má to jen jeden háček, zato ovšem dost podstatný. Navzdory tomu, že nechceme být špatnými proroky, nesdílíme optimismus vývojářů stran bezúhonnosti jejich díla. Není podle nás ani tak otázkou, zda projektu někdo zatne tipec, jako spíš, kdy se tak stane.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama