Spector povede vývoj System Shocku 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spector povede vývoj System Shocku 3

Spector povede vývoj System Shocku 3

David Plecháček

David Plecháček

18. 2. 2016 08:46 5
Reklama

Přesně sedmnáct let uběhlo od doby, kdy se System Shock 2 objevil na našich obrazovkách. Za tu dobu se událo mnoho věcí, a my víme, že i herní průmysl se za tu dobu značně proměnil. Ne každý návrat úspěšného díla musí dopadnout happyendem, ale na soudy je ještě brzy. Na někdejší slávu chtějí navázat vývojáři z OtherSide Entertainment, a to reinkarnací série System Shock. O tom, že se na nás chystá díl třetí, víme již nějaký ten čas, doposud jsme ale nevěděli, zda na něm bude dělat i ten nejpovolanější.

Dělá! Warren Spector, člověk, který mimo druhého dílů pracoval i na hrách Deus Ex, Thief nebo na sérii Epic Mickey, se připojil k OtherSide Entertainment, a zaujal rovnou pozici ředitele studia. Již dříve s týmem pracoval jakožto kreativní poradce, ale svůj čas musel dělit s akademickou činností na Texaské univerzitě v Austinu. Podle svých slov ho učení baví, ale nabídka pracovat na franšíze, kterou tak dobře zná, se prý neodmítá.

„Miluju práci se studenty. Ale jakmile se naskytla možnost zaujmout větší roli při vývoji Underworld Ascendant (další hra studia ve vývoji, pozn. red.), stejně tak jako možnost zahrát si hru z univerza System Shock, a pomoct přenést tyto hry hráčům 21. století, prostě jsem nemohl říct ne,“ vysvětluje svůj návrat legendární tvůrce. „Práce na původním System Shocku byla jedna z nejvíce naplňujících věcí, co jsem v životě dělal. Je těžké popsat, jak se zase těším, až s hráči budu sdílet, co si SHODAN přichystá nového,“ dodává.

O třetím dílu víme velmi málo informací, ale zapojení tak velkého jména do vývoje nám dává tušit, že se můžeme těšit na něco opravdu velkého. Snad se povede, my přejeme do vývoje jen hodně štěstí a správných rozhodnutí!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama