Kodžima nechce dělat další hru jako P.T.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima nechce dělat další hru jako P.T.

Kodžima nechce dělat další hru jako P.T.

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 2. 2016 13:00 8
Reklama

Hideo Kodžima svolil k rozhovoru pro magazín Polygon a jak už to v podobných případech bývá, opět v něm najdeme mnoho zajímavý informací stran jeho práce. Podělil se například o informaci, že už nikdy nechce udělat hru jako P.T. a proč se tak rozhodl.

Kodžima je očividně stále rozladěn z toho, jak to se Silent Hills dopadlo. Sledovat, co se s P.T. nakonec stalo, bylo podle jeho slov depresivní. I proto, jak se lidem hratelný teaser líbil a jaký vzbudil ohlas. V těch nejtěžších časech mu údajně byli Guillermo del Toro a Norman Reedus velkou oporou. Vrátit se k původnímu konceptu, třeba pod jiným názvem, ale očividně nemá proslulý designér zájem. Stejně jako recyklovat nápady zamýšlené pro Silent Hills.

Hideo Kodžima by přesto rád v budoucnu zkusil hororový žánr. Zřejmě ale hledá další způsob, jak nás překvapit a nechce jen opakovat předešlý recept. “P.T. pro nás byl svým způsobem také experiment, abychom pochopili řadu věcí. Ale nemyslím, že na Silent Hills kdy dojde. Rád bych rozhodně prozkoumal hororový žánr,” neznačil Kodžima, ale jedním dechem dodal, že ho zajímá spíš téma teroru a že by v budoucnu chtěl zkusit něco odlišného.

“Po P.T. je ve vývoji a chystá se k vydání řada podobných her. Osobně ale nechci dělat něco, co je ve stejném duchu. Dal bych přednost tomu udělat něco, co zvolí jiný přístup a jinou perspektivu,” dodal. A pokud jde o rozkol s Konami, Kodžima znovu zopakoval, že se k této etapě nechce vracet a soustředí se spíš na budoucnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama