Call of Cthulhu nedělají už autoři Sherlocka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Call of Cthulhu nedělají už autoři Sherlocka

Call of Cthulhu nedělají už autoři Sherlocka

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 2. 2016 15:05 2
Reklama

Až dosud jsme počítali s tím, že titul Call of Cthulhu v relativní tichosti kutí autoři adventurní série Sherlock Holmes ze studia Frogwares. A také to dlouho byla pravda. Jenže tento týden francouzský vydavatel Focus Home Interactive překvapivě oznámil, že všechno je jinak.

Focus dlouho spolupracoval s Frogwares na sérii adventur s proslulým viktoriánským detektivem. Obě firmy společně vydaly celkem pět her z této ságy. Nicméně posledního dílu s podtitulem The Devil's Daughter, který vyjde koncem května, se překvapivě ujal Bigben Interactive. A s tím dost možná souvisí i to, proč už ukrajinské studio nedělá ani hru Call of Cthulhu pro Focus.

Ta byla poprvé oznámená už v lednu 2014 pro PC i nové konzole a společně s ní autoři představili také některé návrhy. Jenže více než dva roky poté je hra stále v nedohlednu a za tu dobu jsme se o ní skoro nic nedozvěděli. Když nyní konečně porušil vydavatel bobříka mlčení, zdá se, že v projektu došlo k mnoha změnám a práce na titulu zřejmě nešly úplně podle plánu.

Studio Frogwares vystřídali vývojáři z francouzského týmu Cyanide, kteří mají na kontě třeba hry Blood Bowl, Styx: Master of Shadows nebo Game of Thrones. Na hru nyní láká nová jednoduchá webová stránka, která slibuje brzkou plnohodnotnou prezentaci, ale především nabídla první screenshoty.

A než jsme se nadáli, s podrobnostmi o virtuální výpravě do světa H. P. Lovecrafta se podělil i samotný Focus. Stále platí informace, že hra míří na PC a konzole. Datum vydání je předběžně stanoveno na příští rok. Oficiální videoherní adaptaci pen & paper RPG od firmy Chaosium z roku 1981 bude pohánět technologie Unreal Engine 4 a nabídne částečně otevřené prostředí.

Psychologický horor se stealth prvky a vyšetřováním bude zřejmě něčím trochu jiným, než chystali vývojáři z Frogwares. Nové studio má ale ze svého úkolu očividně velkou radost. Šéf týmu Cyanide Patrick Pligersdorffer vyjádřil Focusu vděčnost za to, že jej pověřil tímto úkolem. Podle jeho slov je pro ně privilegium na této značce pracovat, protože jsou jejími dlouholetými fanoušky. “Doufáme, že fanouškům nabídneme hru, na kterou dlouho čekali,” dodal Pligersdorffer.

Dlouholetou spolupráci s Cyanide si pochvaluje i Focus. Podle něj jde o jedno nejlepších nezávislých studií v celé Evropě. Tituly jako Styx: Master of Shadows a sérií Blood Bowl podle vydavatele dostatečně prokázali své kvality. O hru Call of Cthulhu údajně studio Cyanide usilovalo několik let a výsledek má stát za to. Jak jinak. Slibuje nám to alespoň prezident Focus Home Interactive Cédric Lagarrigue. Držme autorům palce, aby to tentokrát dobře dopadlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama