Cthulhu se probudí ve hře The Sinking City
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cthulhu se probudí ve hře The Sinking City

Cthulhu se probudí ve hře The Sinking City

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

8. 3. 2016 11:01 3
Reklama

Tvůrci skvělé detektivky Sherlock Holmes Crimes and Punishments se nakonec svého lovecraftovského projektu nevzdali. Ukrajinské studio Frogwares představilo svoji openworldovou detektivní hru The Sinking City, ve které si na své přijdou fanoušci a kultisté boha Cthulhu a jeho přátel.

Frogwares mají s lovecraftovským mýtem zkušenosti z her Sherlock Holmes: Procitnutí či Magrunner: Dark Pulse a v roce 2014 oznámili, že pracují na hře Call of Cthulhu. Před dvěma týdny však vydavatel Focus Home Interactive oznámil, že hru Call of Cthulhu připravuje studio Cyanide, autoři Blood Bowl či Styx: Master of Shadows. Vypadalo to, že Frogwares se s Cthulhu rozloučili, ale naštěstí tomu tak nebylo.

Frogwares nyní nabízejí první pohled na svoji hru The Sinking City. Má se jednat o zatím největší hru, kterou kdy vývojáři připravovali a ti mají radost, že se jim podařilo zkombinovat otevřený svět, vyšetřování případů a Lovecraftův svět.

Ve hře se vtělíme do role soukromého detektiva, který se v 20. letech 19. století vydá do massachusettského města Oakmont, které postihla nadpřirozená záplava a zdejší obyvatelé propadají šílenství.

Ze hry zatím máme k dispozici pouze několik screenshotů a nákresů, které představují několik oblastí, rozbořené zatopené město, podivnou cizí dimenzi, neúspěšnou polární expedici, překvapení v metru nebo třeba útok mořské příšery.

The Sinking City se chystají vývojáři více ukázat společně s odhaleným Sherlock Holmes: The Devil's Daughter na blížícím se GDC. Vypadá to, že je rozhodně na co se těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama