Prezident CD Projektu sdílí dlouholeté plány
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prezident CD Projektu sdílí dlouholeté plány

Prezident CD Projektu sdílí dlouholeté plány

David Plecháček

David Plecháček

10. 3. 2016 13:38 16
Reklama

Na tiskové konferenci CD Projektu, na níž jsme odkazovali v novince o vztahu společnosti k VR, se slova ujal i samotný prezident Adam Kiciński. Ten pro změnu stočil řeč k chystanému RPG Cyberpunk 2077, které v budoucnu dorazí na Xbox One, PC a PlayStation 4.

 Na samotném díle je ještě hromada práce. „Jsme stále ještě na hony daleko od vydání hry,“ říkal šéf studia CD Projekt Adam Badowski. „Chceme, aby hra byla ještě lepší, ještě větší, a ještě revolučnější, než jsme plánovali,“ dodával. Již práce na třetím Zaklínači dali studiu jasně najevo, jak jsou daleko od kýženého výsledku. Zároveň studiu došlo, že Cyberpunk je ještě větší hrou než byl Zaklínač, a že v něm třímají ještě větší ambice, než v Sapkowského díle.

Následně se ke slovu dostal proklamovaný prezident Adam Kiciński. Ten oznámil, že CD Projekt bude masivně investovat do svých her, že minimálně zdvojnásobí velikost týmu vývojářů (ze čtyř na osm set), a že tito zaměstnanci budou rozdělení do čtyř týmů, z nichž někteří prozkoumají nové segmenty herního trhu. Kiciński při té příležitosti zmínil výhled společnosti do dalších let (2017-2021), během kterých by v Polsku měli vydat zmíněný Cyberpunk 2077 v roce 2017 a jedno další neoznámené AAA RPG, a zmínil i „další projekty“, o kterých však v tuto chvíli nemůže hovořit. Po vzoru včerejšího rozhovoru s Take-Two, ani CDP nehodlá nějak radikálně urychlit vývoj svých nových her, neboť dobrá hra potřebuje svůj čas. O novém, dosud neoznámeném titulu nechtěl Kiciński říct nic bližšího, a tak na nějaké větší představení budeme muset čekat. Zda se toto nové RPG dočká už na konzolích další generace, nebo zda stihne ještě tu stávající, Kaciński neví. „I kdybych věděl, zda a kdy nová generace bude, nebyl bych kompetentní o tom mluvit,“ dodává.

Co se týče digitálního obchodu GOG.com, zde bychom se měli dočkat dalších AAA titulů, které nemají s CD Projektem žádnou vazbu. Rozšíření o dosud neoznámené novinky by se měl dočkat i GOG Galaxy, stejně tak čeká rozšíření i early access modelu, o kterém jsme psali již dříve.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama