Stardew Valley se prodalo 400 tisíc kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stardew Valley se prodalo 400 tisíc kopií

Stardew Valley se prodalo 400 tisíc kopií

David Plecháček

David Plecháček

10. 3. 2016 15:34 5
Reklama

Mezi jedno z největších překvapení posledních dní patří bezesporu Stardew Valley. Hra na Steamu a na GOGu zaznamenala nemalý úspěch, který podle rozhovoru s jediným tvůrcem hry, Erikem Baronem, předčil veškeré očekávání.

„Myslel jsem, že hra bude populární mezi hráči her typu Harvest Moon nebo Rune Factore, a byl jsem o tom vážně přesvědčený,“ říkal pro PC Gamer Barone: „Ale nikdy jsem nečekal, že to zasáhne takové spektrum lidí. Jako, vážně jsem strašně šťastný, ale jsem i překvapený,“ komentoval 425 tisíc prodaných kopií za 12 dnů na trhu.

Jeho úspěch mu můžeme závidět - ačkoliv si Steam bere z prodejů přibližně třetinu výdělku, nějakou část si vezme i vydavatel hry Chucklefish, přesto si Barone musel přijít na nemalé jmění. Tam, kde by někteří mohli zabalit svou práci a jít si užívat na Hawai, Barone chce stále zůstat nohama na zemi: „Nechci, aby to poznamenalo můj život v žádném z ohledů,“ říká. Zároveň podotýká, že hra je již nějaký ten den v prodejích, přesto neusíná na vavřínech a je odhodlán stále stejně intenzivně pracovat. Byť by se mu hodila nějaká pomocná ruka s technickými aspekty hry, tento nový milionář raději pracuje sám.

Již jste zkusili Stardew Valley? A co na hru říkáte? Podle Baroneho je ve hře ještě dosud neodhalené tajemství, takže hybaj do hry a hledat! 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama