Punch Club upirátilo přes milion hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Punch Club upirátilo přes milion hráčů

Punch Club upirátilo přes milion hráčů

David Plecháček

David Plecháček

22. 3. 2016 09:25 3
Reklama

Není to zase tak dávno, co Tomáš Krajča připravil recenzi hry Punch Club. Ještě před dvěma měsíci o hře skoro nikdo nevěděl, ale od té doby zaznamenává prodejní úspěchy. A byly by ještě větší nebýt pirátů.

Alex Nichiporchik, zástupce vývojářských studií Punch Clubu tinyBuild a Lazy Bear Games, přišel až s nečekaně konkrétními čísly, co se týče ukradených kopií. Hra se na torrentech objevila bezmála za hodinu od počátku prodejů a do této doby si jí upirátilo na 1 milion a 600 tisíc lidí. Pro srovnání - poctivých kupců bylo jen 300 tisíc, což je sice pro studia úspěch, jenže tentokrát vykoupený hořkou pachutí.

A kde se pirátilo nejvíc? Statistikám vévodí čísla z Brazílie, kde si hru stáhlo na 11 tisíc lidí během hodiny od doby, co byla do hry přidána portugalština. Jistě zde dám vodu na mlýn všem lidem, kteří pirátství nějak ospravedlňují, ale stojí za zmínku, že v Brazílii jsou hry o dost dražší kvůli vysokým daním. I přesto, krádež jako krádež, ať by hra stála, kolik chtěla. Pomyslné stupně neblahých vítězů uzavírá Rusko a Čína.

A co na to Nichiporchik říká? „Je těžké bojovat s pirátstvím - a většina ochran DRM je zase příšerná pro samotné hráče. Takhle když se dívám zpět, měli jsme umožnit cross-platformní ukládání. Možná, že by se z lidí, kteří hru upirátili na PC, stáli poctiví majitelé alespoň na mobilních verzích.“ 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama