Hrdinou filmu Resident Evil: Vendetta je Leon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hrdinou filmu Resident Evil: Vendetta je Leon

Hrdinou filmu Resident Evil: Vendetta je Leon

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 3. 2016 15:57 4
Reklama

Až dnes večer vyjde nový hPod, můžete se zaposlouchat do Vojtova vyprávění, kterému se pranic nelíbí, jakým způsobem Capcom přistoupil k aktuálnímu výročí své nejcennější značky. Série Resident Evil oslavila 22. března velmi nenápadně kulaté dvacáté narozeniny. Jenže to začíná vypadat, že i když vydavatel přesný termín trochu zaspal, nadcházející měsíce se přeci jen ponesou ve znamení kultovního hororu.

Dnes jsme se dozvěděli, že vzniká nový animovaný film na motivy této série. Resident Evil: Vendetta navazuje na CGI snímky Degeneration (Rozklad) z roku 2008 a Damnation (Zatracení) z roku 2012. Oba měl na svědomí stejný režisér - Makoto Kamija. Novinka naneštěstí letošní oslavy nestihne, hotová bude až příští rok, což ostatně platí i o chystaném hraném filmu Paula W.S. Andersona s Millou Jovovich v hlavní roli. Ale co se dá dělat.

Hlavním hrdinou celovečerního animáku bude Leon S. Kennedy, který debutoval už ve druhém dílu herní série, vrátil se ve čtyřce a představil se i v Resident Evilu 6 z roku 2012. Je docela úsměvné, že jsme se těch několik málo podrobností o filmu dozvěděli díky veletrhu Tokyo Motorcycle Show, kde se italská motocyklová firma Ducati pochlubila, že Leon osedlá její stroj XDiavel, který zřejmě bude hrát v klíčové scéně důležitou roli.

Na film bude dohlížet z pozice výkonného producenta Hirojuki Kobajaši, který se v Capcomu stará o hry Resident Evil. Režie se ujme Takanori Cudžimoto.

Hraný film Resident Evil: The Final Chapter přijde do kin rovněž až příští rok. Opakovaně odkládaný snímek má naplánovanou českou premiéru na 9. února. Do kin půjde pod názvem Resident Evil 6, ale jak už jeho původní podtitul napovídá, mělo by jít o poslední film v této sérii, jímž se Milla Jovovich a Paul W.S. Anderson s Residentem rozloučí.

My můžeme jen doufat, že Capcom se co nevidět pochlubí regulérním pokračováním herní ságy. Remastery jsou sice fajn, na remake dvojky jsme vyloženě natěšení, ale tahle herní značky by se nejpozději na E3 zasloužila oznámení sedmého dílu. I když letošní rok už nejspíš nestihne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama