Master of Orion má nový obsah a češtinu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Master of Orion má nový obsah a češtinu

Master of Orion má nový obsah a češtinu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 3. 2016 15:50 1
Reklama

Remake kultovní 4X strategie Master of Orion už je pár týdnů k dispozici na Steamu v early access verzi. Pokud tedy investujete do sběratelské edice, která vám zprostředkuje nejen předčasný přístup k tahové sci-fi klasice, ale obsahuje rovněž první tři díly.

Původní early access verze se verze se začala na Steamu prodávat přesně před měsíce za 46 eur, tedy v přepočtu asi 1245 korun. Za stejnou cenu ji pořídíte i na GOGu, pokud preferujete tento distribuční kanál. Standardní edice zatím v prodeji není. Včera odpoledne se netrpěliví zákazníci dočkali v rámci dlouho očekávaného updatu k takzvané Phase 2.

Jde o první zásadní patch, který významně hru opravuje a především doplňuje o nový obsah a funkce. Pokud jste četli naše nedávné dojmy, určitě víte, že se o hru vyplatí zajímat, a tak se pojďme podívat blíže na novinky, které Phase 2 přinesla. Update totiž zohledňuje nejen dříve plánované prvky, ale reflektuje také zpětnou vazbu od hráčů.

Do hry s aktualizací přibyly tři nové rasy - Klackoni, Meklarové a Terranský chanát (Khaaaaaaaan!). Další novinku pak představuje odlišný způsob, kterým můžete dosáhnout vítězství v Master of Orion. Jde o technologickou cestu. Novým prvkem jsou i vlastní rasy a co bude našince zajímat asi nejvíc, skrze update se do hry dostala i česká lokalizace, kterou vývojáři od počátku slibovali. Ostatně oficiální web je rovněž v češtině a stejně tak videa, jejichž prostřednictvím se můžete lépe seznámit s mechanismy titulu i vývojovým procesem.

Velkou novinku pak představuje i podpora dalšího operačního systému. I když se strategie od počátku plánuje pro PC, Mac a Linux, až dosud byla k dispozici jen verze pro Windows. To se ovšem včerejškem změnilo a zahrát si můžou už i majitelé nakousnutých jablek. Příznivci tučňáka musí zatím čekat.

Kromě toho patch zahrnuje spoustu menších i větších oprav, jimiž se autoři z větší části snaží reagovat na nejčastější stížnosti hráčů. Rozšířily se třeba možnosti obtížnosti, změnila se tvorba galaxie, vylepšilo se AI nepřátel i taktické bitvy a mnoho dalších věcí. Celkem údajně autoři vychytali více než 350 bugů.

Mluví ze mě fanoušek, ale vážně bych si přál, aby tahle omlazovací kůra pomohla sérii zase nakopnout. Nezbývá než držet vývojářům palce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama