Valve ukázalo, jak se sleduje Dota 2 ve VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve ukázalo, jak se sleduje Dota 2 ve VR

Valve ukázalo, jak se sleduje Dota 2 ve VR

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

6. 4. 2016 10:03 6
Reklama

Včera Valve spustili svůj SteamVR, obchod a platformu pro tituly uzpůsobené pro HTC Vive a jiné VR helmy. Na speciální stránce Valve v několika videích představuje, jak se hry ve VR hrají a co hráči mohou od virtuální reality čekat.

Pomineme-li trochu idealizovanou představu, jak může hraní s VR helmou na hlavě fungovat ve skupině, ukázky her mezi sebou skrývají i zajímavý pohled na to, jak mohou vývojáři přistoupit i k pasivnímu sledování rozehraných her. Ve virtuální realitě by sledování let'splayů i herních šampionátů mohlo být mnohem zajímavější a hráč by mohl mít po ruce, nebo spíše na dohled, více informací o hře.

Krátký úsek na konci jednoho videa ukazuje, jak hráč sleduje komentovaný zápas z Dota 2 na virtuálním plátně, zatímco okolo něj stojí hrdinové z obou týmů a divák tak má okamžitý přehled o tom, který hráč hraje za kterého hrdinu a co má právě v inventáři. Před ním navíc leží mapa zobrazující polohu hráčů a různé statistky ze hry.

Navíc tam možnosti sledování her ve VR nekončí. Vývojáři by mohli umístit různé kamery nad herní pole a nechat tak diváky přímo se podívat do víru akce. Nebo by se celá hra mohla odehrávat na stole před divákem, který by se tak mohl dívat na dění ve hře z úplně jiného pohledu. Dota 2 by navíc mohla revoluci ve sledování her vést, neboť se jedná o velký projekt Valve, které samo pořádá každoroční turnaj The International a které se na formování využitelnosti VR podílí díky spolupráci na headsetu HTC Vive.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama