Autor Papers, Please vydal demo nové hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autor Papers, Please vydal demo nové hry

Autor Papers, Please vydal demo nové hry

Jiří Bigas

Jiří Bigas

12. 4. 2016 08:51 3
Reklama

Lucas Pope, který se před pár lety proslavil nezávislou hrou Papers, Please, v níž jste rozhodovali o tom, kdo smí vstoupit do fiktivní totalitní země Arstotzka a kdo nikoli, už v roce 2014 představil titul Return of the Obra Dinn. Nyní si jeho novinku může každý vyzkoušet.

Na stránkách autora se objevila optimalizovaná demoverze, kterou prezentoval na GDC 2016. Jak sám upozorňuje, nejde o demo v klasickém slova smyslu, které by věrně reprezentovalo podobu finální hry, ale lze si z něj o námětu udělat dobrou představu. Zkušební verze rovněž prošla jen drobnými testy a pravděpodobně obsahuje velké množství bugů. Pořád ale lepší než drátem do oka. Demo je k dispozici ve verzích pro Windows i Mac.

Return of the Obra Dinn je first person mysteriózní dobrodružství, které se pyšní velmi atypickým grafickým zpracováním inspirovaným starými monochromatickými displeji. Příběh je situovaný do roku 1807 a hráč v něm bude řešit záhadu ztracené obchodní lodě. Naším cílem bude zjistit, co se posádce stalo osudným. V roce 1802 loď Obra Dinn vyplula z Velké Británie do Orientu s více než 200 tunami zboží. O šest měsíců později byla prohlášena za ztracenou, když se v obvyklém čase nedostala k mysu Dobré naděje.

V říjnu 1807, celých pět let poté, co opustila přístav, se brzy nad ránem znovu objevila. Bez posádky a s poničenými plachtami. Jako zástupce Východoindické společnosti je vaším úkolem kvůli pojistce zjistit, co se na lodi stalo a zajistit kapitánův deník. Zní to docela zajímavě, nemyslíte? A tak trochu strašidelně. PC Gamer před dvěma lety zápletku přirovnal ke sci-fi Horizont událostí. Snad Obra Dinn také nepřiplula rovnou z pekla…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama