Stardew Valley prodalo přes milion kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stardew Valley prodalo přes milion kopií

Stardew Valley prodalo přes milion kopií

David Plecháček

David Plecháček

14. 4. 2016 08:42 6
Reklama

Stihnout prodat takový počet kopií za méně než dva měsíce, myslím, že to lze označit za husarský kousek. Hra vyšla teprve 26. února, a pro tvůrce Erica Baroneho a pro vydavatele Chucklefish Games se jedná o hotový zlatý důl.

Při té příležitosti se právě zástupci vydavatelství rozhodli k celkovému číslu vyjádřit. „Ve skutečnosti je to jeden milion a sedm tisíc prodaných kusů,“ což Stardew Valley řadí na místo třetí nejúspěšnější hry letošního roku, hned po free-to-play ARK: Survival of the Fittest (multiplayerový spin-off k ARK: Survival Evolved) a H1Z1.

O úspěchu hry jsme průběžně psali. Po 14 dnech prodejů svítilo na počítadle hry 400 tisíc kopií, přičemž před týdnem to bylo ještě 830 tisíc. „Je vážně skvělé, že jsme přivedli hru do povědomí lidí,“ říká vydavatelství. Popularita hry nikterak neklesá, a naopak můžeme očekávat, že prodejní čísla ještě porostou. I proto se některé společnosti začínají vehementně zajímat o možnost portovat hru na konzole.

Sám Barone ale nepřestává pracovat. Neustále pracuje na novém obsahu a na drobných opravách. „Nechci, aby (úspěch) poznamenal můj život v žádném z ohledů,“ říkal. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama