Codies loni poprvé za pět let vydělali
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Codies loni poprvé za pět let vydělali

Codies loni poprvé za pět let vydělali

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

15. 4. 2016 08:11
Reklama

V návaznosti na pondělní zprávu o přibrání lidí z uzavřených Evolution Studios, oznamují Codemaster, že poprvé za posledních pět let jejich studio vykázalo provozní zisk.

"Společnost prošla několika náročnými roky," přiznal generální ředitel Codemasters Frank Sagnier a odůvodnil to tím, že vývojáři měli problémy s přechodem na nové konzole.

"V posledních pár letech jsme se soustředili na to, v čem jsme dobří, opřeli jsme se do závodění a zbavili oblastí, které nám nepřipadaly strategické. Uzavřeli jsme fiskální rok 2016 s prvním provozním ziskem za pět let, což je pro nás velký úspěch."

Pěkné finanční výsledky zaznamenali Codemasters i přesto, že jejich Dirt Rally vyšlo na PS4 a Xbox One a ve fyzické podobě pro PC až 5. dubna 2016. Velkou zásluhu na výdělcích měla předběžná verze hry, kterou vývojáři vypustili na Steam koncem dubna 2015 a která na PC v plné podobě vyšla digitálně již 7. prosince 2015.

Úspěch Dirt Rally si Codemasters pochvalují, stejně jako prodeje F1 2015, které prý dvaapůlkrát přesáhly prodeje předchozího dílu.

"Nyní vidíme, že každým rokem rosteme a mám na mysli dvouciferná čísla, ne jen pár procent (...) Máme z toho dobrý pocit, protože když děláme dobré hry a jsou úspěšné, jsou vaši zaměstnanci štastní. A to mimochodem platí i o vašich akcionářích," uzavřel Sagnier.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama