DS3 se na PC prodává nejrychleji z celé série
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DS3 se na PC prodává nejrychleji z celé série

DS3 se na PC prodává nejrychleji z celé série

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 4. 2016 13:37 4
Reklama

Novinka od FromSoftware debutovala v Evropě teprve 12. dubna, už nyní má ale našlápnuto k mimořádnému úspěchu. I když zatím není jasné, jak si vedou v prodejích verze pro konzole PS4 a Xbox One, jen na Steamu už pokořilo akční RPG půlmilionovou hranici.

Úspěch je to o to obdivuhodnější, že nechybělo mnoho a sága Dark Souls se mohla hráčům na počítačích úplně vyhnout. Což by bezesporu byla velká škoda. První dva díly prodaly dosud na Steamu přes 4 miliony kopií a jak to zatím vypadá, trojka si povede ještě lépe. Dnes už tak určitě vydavatel, kterým je společnost Bandai Namco, nepochybuje o tom, že Dark Souls na PC patří a vyplatí se Windows neignorovat.

Přibližně 530 tisíc prodaných kopií v digitálním obchodu od Valve prozrazují statistiky SteamSpy, které sice nemusí být vždy úplně přesné, ale orientačně lze toto číslo považovat za věrohodné. Třetí díl rovněž pokořil dvojku, pokud jde o počet současně hrajících lidí. V den vydání PC verze, tedy 24. dubna 2014, hrálo najednou Dark Souls II skoro 80 tisíc lidí. V případě Dark Souls III to už bylo nyní přes 115 tisíc lidí.

Tím se novince rovněž podařilo ukořistit titul pro hru, kterou hrálo v jeden moment na Steamu nejvíc lidí s výjimkou kousků od Valve. Lépe si vedla jen Dota 2 a Counter-Strike. Nicméně s absolutními rekordmani se Dark Souls III měřit ještě nemůže. Třeba Fallout 4 hrálo naráz skoro 442 tisíc lidí a GTA V bezprostředně po vydání přes 300 tisíc hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama