CDP: Konečně jdeme na Cyberpunk
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CDP: Konečně jdeme na Cyberpunk

CDP: Konečně jdeme na Cyberpunk

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

25. 4. 2016 14:37 17
Reklama

Ačkoliv ještě zbývá části týmu CD Projekt RED dokončit rozšíření O víně a krvi pro Zaklínače 3, všichni se už těší na to, až se budou moci zabořit do nového projektu. Cyberpunk 2077 je sice v raném stádiu vývoje, ale jeho autoři se nebojí mluvit otevřeně o technickém zázemí a jejich osobních tužbách.

„Politicky správná odpověď je – ano, jsme smutní [že skončil Geraltův příběh],“ řekl grafik Jose Teixeira na PAX East. Hned vzápětí ale dodal, že tým je doslova napumpovaný, skočit po Cyberpunk 2077, a to i přes to, že by pro Zaklínače 3 mohlo vzniknout milion rozšíření, která by stále dokázala vyprávět silné příběhy.

Teixeira namísto toho ale vysvětlil, v čem se liší vývoj Cyberpunk 2077 od Zaklínače, a proč jsou vývojáři tak natěšění. „Se Zaklínačem to bylo jako se sněhovou koulí – byli tu hardcore fanoušci, kteří o hře věděli od začátku a šířili první informace. Byl to velmi pomalý proces,“ postěžoval si grafik. „V případě Cyberpunk 2077 to ale všechno bylo o jednom traileru, po kterém začali lidé šílet. Bylo to jako nečekaná lavina,“ dodává. Výsledkem tak je mnohem větší zájem ještě před tím, než vývoj vůbec začal a zároveň i vyšší odpovědnost, kterou nelze brát na lehkou váhu.

I z toho důvodu programátoři usilovně pracují, aby všechny nástroje, které byly použity pro vývoj Zaklínače, seděly na Cyberpunk. Aby si zkrátka všichni vzali k srdci ponaučení a také nepopiratelné zkušenosti a byli je schopní využít na maximum. Teixeira se podle svých slov nejvíce těší na práci s editorem vizuálních efektů, vzhledem k tomu, že právě tuto část grafiky má na starost. Zároveň s tím pak zkrátka jede na vlně zájmu a sám přitom není schopný přesně popsat, co je na Cyberpunku pro hráče tak přitažlivého.

„Je to něco, co mě neustále dráždí a já jsem nesmírně šťastný, že na téhle hře můžu pracovat.“ Tak snad to bude po celou dobu čtyř let taková zábava jako v případě Zaklínače a zápal se na výsledku kladně podepíše!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama