Korejští hráči SC2 usvědčeni z podvodů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Korejští hráči SC2 usvědčeni z podvodů

Korejští hráči SC2 usvědčeni z podvodů

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

25. 4. 2016 09:59 44
Reklama

S narůstající popularitou e-sportu je velmi nemilé sledovat kauzy, jako je ta, točící se momentálně kolem korejských profesionálních hráčů StarCraftu II. Lee „Life“ Seung Hyun a Bung „Bbyong“ Woo Yong byli usvědčeni z manipulování zápasů a nelegálních sázek.

Druhé vyšetřování, jehož výsledky zveřejnila v anglickém překladu organizace Team Liquid, přišlo se závěrem, že hráč Life přijal úplatek ve výši 60 tisíc dolarů, aby úmyslně prohrál dva své zápasy v květnu loňského roku, zatímco Bbyong obdržel úplatek v hodnotě 26 tisíc dolarů za podmínky, že prohraje jeden zápas letos v lednu. Do kauzy je navíc zapleten i bývalý hráč Sun „Enough“ Jun Mo, který byl obviněn za sázky na ovlivněné zápasy.

Dvojice hráčů stojí na špičce pomyslné pyramidy, pod nimi jsou samozřejmě lidé, kteří zprostředkovali jednak vyplacení úplatků a jednak samotné sázky. Dohromady je do kauzy zapleteno 11 osob a zatím padly tresty pouze v rovině esportových organizací – zmiňovaní hráči mají doživotní zákaz činnosti a očekává se, že budou padat i hmotné pokuty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama