Mijazaki: "Práce na nové IP již běží"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mijazaki: "Práce na nové IP již běží"

Mijazaki: "Práce na nové IP již běží"

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 4. 2016 07:10 1
Reklama

V atmoféře všeobecného úspěchu třetího dílu série Dark Souls vystupuje duchovní otec série a současný prezident FromSoftware Hidetaka Mijazaki s potvrzením, že další díly už nejsou v plánu. Fanoušky by ale mělo potěšit, že studio již nyní pracuje na zbrusu nové IP.

Mijazaki už v minulosti mluvil o opuštění zavedených značek, jako jsou Dark Souls, Bloodborne i postarší Demon’s Souls. Jakkoli by jej ale mohlo vřelé přijetí zakočení trilogie přesvědčit k opaku, jeho názor zůstává stejný. Na toto téma se vyjádřil pro tchajwanský herní web GNN Gamer: „Dark Souls 3 obdrží několik přídavků, jako tomu bylo v minulosti, ale nemáme žádné plány na budoucí pokračování nebo spin-offy. Pokud by za mnou třeba za pět let přišel zaměstnanec a prosil o svolení vytvořit nové Dark Souls, zřejmě bych svým podřízeným dovolil započít nový projekt. Pro mě osobně jsou Dark Souls uzavřenou kapitolou.“

Podobný postup by nebyl ve FromSoftware novinkou, stejným způsobem vznikly i Dark Souls 2, u kterých si mnozí fanoušci nakonec stěžovali právě na viditelnou absenci Mijazakiho kreativního ducha. Nové IP, na kterém firma momentálně pracuje, také pravděpodobně nebude ze stejného soudku jako její poslední počiny. Mijazaki také vyvrátil případný remake Demon’s Souls. „Chceme pracovat na něčem novém,“ dodal.

Je bezesporu dobře, že série po pěti úspěšných letech končí v plné síle a nezbývá než se těšit, s čím na nás FromSoftware vyrukuje příště. Debaty a spekulace se točí hlavně kolem sci-fi zasazení a přestože sám Mijazaki mluví o opuštění herních principů Souls, takové temné RPG v prostředí podobném Dead Space bych si určitě nechal líbit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama