Na remasteru CoD4 nedělají původní autoři
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na remasteru CoD4 nedělají původní autoři

Na remasteru CoD4 nedělají původní autoři

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 5. 2016 13:48 3
Reklama

Nejen u nás, ale i v řadě zahraničních diskuzí a na sociálních sítích se dnes velmi často objevuje zmínka, že mnoho hráčů má větší radost z oficiálního představení Call of Duty 4: Modern Warfare než z regulérního pokračování s podtitulem Infinite Warfare.

Společnost Activision oznámila, že remaster nesmírně populární FPS, která jen do listopadu 2013 měla na kontě bezmála 16 milionů prodaných kopií, má na starost studio Raven Software. Tito vývojáři přitom nejsou v sérii Call of Duty žádnými nováčky - pomáhali s DLC pro Black Ops, podíleli se na Modern Warfare 3, mají na svědomí multiplayer u Ghosts nebo Advanced Warfare. Call of Duty 4 z roku 2007 je ale dílem studia Infinity Ward, tedy týmu, který dnes pracuje na Infinite Warfare - i když ve značně odlišném složení.

Infinity Ward figurují u Modern Warfare Remastered v roli výkonného producenta, zatímco hlavní podíl práce je na Ravenu. Je to ostatně logické a správné rozhodnutí, pokud se mají autoři Infinite Warfare plně soustředit na svou novinku. Vylepšené Call of Duty 4 v multiplayeru nabídne pouze 10 “fanoušky nejoblíbenějších” map, mezi nimiž nemají chybět arény Crash, Backlot nebo Crossfire. Samozřejmostí má být grafika na úrovni současné generace, a tedy i detailnější textury ve vysokém rozlišení, lepší nasvícení, částicové efekty, animace, dabing ve vyšší kvalitě i ozvučení.

Kromě multiplayeru, který tehdy přinesl v Call of Duty velkou revoluc,i a mnohé z prvků v něm přetrvaly dodnes, se pochopitelně mohou hráči těšit na celou původní kampaň. šéf studia Raven Brian Raffel prohlásil, že původní Modern Warfare svého času zvedlo laťku pro videohry a navždy se na něj bude vzpomínat jako na jeden z nejlepších titulů. “Je to pro nás čest dělat na remasteru,” uvedl s tím, že jsou oddaní tomu, aby fanouškům přinesli modernizovanou klasiku věrnou originálu.

Na Modern Warfare Remastered se může těšit každý, kdo si Call of Duty: Infinite Warfare předobjedná v edicích Legacy, Digital Legacy, Digital Deluxe a Legacy Pro. Na první záběry z vylepšené verze se můžete podívat v traileru Infinite Warfare. Pokud vás nezajímá celé video, ale jen remaster, převiňte si čas na 2:57. Stejně jako Infinite Warfare vyjde i COD4 v nové grafice na PC, PS4 a Xbox One. Zatím není jasné, zda Activision plánuje prodávat tuto klasiku rovněž samostatně, nikde to dosud nepotvrdil. Tipli bychom si ale, že k tomu dojde až nějaký čas po vydání bundlu s novým dílem. Infinite Warfare vychází 4. listopadu.

Určitě se také podívejte v galerii na screenshoty, které srovnávají původní a aktuální podobu Modern Warfare.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama