Tohle všechno lze vytvořit v Doomu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tohle všechno lze vytvořit v Doomu

Tohle všechno lze vytvořit v Doomu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

2. 5. 2016 16:10 5
Reklama

Doom chce hráčům na počítačích i konzolích nabídnou snadnou tvorbu vlastních map pomocí aplikace SnapMap. Více než pouhý editor úrovní, SnapMap by měl umožnit přípravu nových herních módů a misí, ale jak snadná je taková tvorba ve SnapMapu a co všechno lze v editoru připravit? 

Na to odpovídá hodinový záznam pátečního streamu, ve kterém Bethesda představila, jak se ve SnapMapu pracuje. Ve videu se můžete podívat, jak se úrovně vytvářejí z místností, které se k sobě chodbičkami připínají. Do nich se pak dají snadno umístit nepřátelé či pickupy, předměty i dekorace, případně lze snadno změnit celková atmosféra místnosti. Jednotlivým příšerám jdou nastavit statistiky, zvýšit jejich zdraví nebo damage. Několika kliknutími lze poté nařídit chování a propojení mezi různými prvky v úrovních, jako například naspawnování nepřátel při sebrání zbraně.

Hráči pak mohou svoji mapu nahrát na internet, kde budou dostávat hodnocení od ostatních uživatelů, čímž dojde k oddělení zrna od plév a hráči si snadno budou moci najít to nejlepší z nejlepších.

Jako editor v LittleBigPlanet, i SnapMap dokáže nabídnout zcela odlišné herní zážitky, než zvládá původní hra. Lidé z kanálu Outside Xbox zjistili, že již v tuto chvíli se ve hře nachází příběhový co-op pro dva hráče, hratelný hudební sequencer a piano, parkourová minihra, tower defense režim a farmářský Harvest Doom, který se sice Farming Simulatoru nevyrovná, ale v jaké jiné hře můžete podojit Mancuby pro lahodné mléko?

A to je jen začátek. Už 13. května se Doom dostane do rukou hráčů po celém světě a jestli měl být katalog komunitní tvorby LBP důkazem lidské tvořivosti, pak se máme v Doomu na co těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama