Nový Battlefield zamíří do první světové války
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Battlefield zamíří do první světové války

Nový Battlefield zamíří do první světové války

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 5. 2016 17:26 8
Reklama

Dnes večer ve 22 hodin našeho času se konečně s plnou parádou dozvíme, co je zač ten nový Battlefield. Ale jak už to tak bývá, poslední hodiny před slavnostním odhalením se nesou ve znamení velmi důvěryhodných úniků a spekulací. Ostatně, v případě Call of Duty to zkraje tohoto týdne nebylo jinak.

Co tedy o novém Battlefieldu zatím víme? S jistotou nic, ale mnohé už se jeví nanejvýš pravděpodobné. Zatím se zdá, že pravdu měly ty zdroje, které už od února několikrát spekulovaly o kulisách první světové války. Nicméně to v mnoha případech mohly být jen šťastné tipy. Přinejmenším jeden švýcarský e-shop měl ale, zdá se, už pár měsíců nazpět správné informace. Možná si vzpomenete, že jsme o tom také psali.

Poměrně výmluvný první artwork ze hry ale unikl dnes odpoledne až prostřednictvím Microsoftu, který neuhlídal dashboard Xboxu One. Právě tam níže přiloženým obrázkem, který je považován za pravý, lákal na dnešní světovou premiéru nového Battlefieldu v živém streamu na Twitchi. Jeho obsah je sám o sobě dost konkrétní - kromě hlavního hrdiny držící historickou zbraň (pravděpodobně Mauser) má být hlavním důkazem odkazujícím k první světové válce Zeppelin na nebi.

Objevují se ale také náznaky, že by se hra nemusela úplně věrně držet historie a vývojáři by mohli představit nějakou alternativní podobu první světové války. Něco podobného tu ostatně už minimálně jednou bylo. Vzpomenete si ještě na FPS Iron Storm, která byla zasazená do alternativní historie, v níž první světová válka nikdy neskončila a pokračuje ještě v roce 1964?

Později se navíc objevily informace, že novinka ponese název Battlefield 1 (ale ne, nejdřív Xbox One a teď tohle?) a vyjde údajně 18. října. Ten, kdo si hru předobjedná, může se údajně těšit na Hellfighter Pack, který má obsahovat předměty inspirované afro-americkou jednotkou známou jako 369th Harlem Hellfighter Infantry Regiment.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama