Nové video z Mafie III se zaměřuje na řízení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové video z Mafie III se zaměřuje na řízení

Nové video z Mafie III se zaměřuje na řízení

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 5. 2016 11:47 32
Reklama

Vývojáři z kalifornského studia Hangar 13 se pochlubili novým vdeodeníčkem z Mafie III, kterému nechybí oficiální české titulky. Mimochodem, ještě někdo pochybuje o tom, že 2K Games na tuzemských fanoušcích záleží a nebere kořeny série na lehkou věc? Což mimochodem není v podobných případech ani zdaleka samozřejmost. Nová upoutávka se jmenuje Jízda v New Bordeaux a zaměřuje se na řízení, jízdní model a hlavního hrdinu Lincolna Claye coby šoféra.

Byly to právě pasáže s automobily, které dosud vedle větší brutality, explicitnějšího vyobrazení násilí a samotné stylizace čelily ze strany skalních fanoušků původní hry největší kritice. Loňské záběry z kolínského veletrhu Gamescom řadu hráčů pořádně nadzdvihly ze židle a prohlašovali o nich, že patří spíše do série Grand Theft Auto. Jízda se příznivcům originálu zdála příliš akční, příliš výbušná a fyzika hry odtržená od reality a hrající především na efekt. Vývojáři tehdy vysvětlovali, že jde o specifickou misi a hrál ji zkušený člen týmu, a tedy nejde o reprezentativní ukázku normální jízdy a obvyklé honičky. Teď máme po čase možnost zaposlouchat se do vyprávění autorů, kteří svůj záměr ještě víc přibližují.

“Snažíme se dosáhnout akční jízdy v hollywoodském stylu,” začíná sice povídání Matthias Worch, ale hned vzápětí dodává, že se inspirovali především klasikami z šedesátých let, jako byl kultovní Bullittův případ se Stevem McQueenm v hlavní roli. Hráč si má připadat jako kaskadér z filmu inspirovaným touto klasikou. Snahou vývojářů je, aby se každý hráč cítil v Mafii III jako skvělý řidič, jenž sedí ve skutečném autě, které se chová tak, jak by se chovalo v reálném světě.

“Ve voze cítíte jeho váhu, se kterou ve smyku projíždíte zatáčkami a narážíte do různých věcí,” pokračuje Worch s tím, že rozeznáme pod virtuálními koly různé povrchy, jako je relativně bezpečný asfalt nebo naopak zrádná šotolina. To vše jízdu ovlivňuje. Výkonný producent hry Denby Grace doplňuje, že auto dokáže řídit prakticky kdokoli, ale jen skutečný talent ho zvládne na mistrovské úrovni. “Po pěti až 10 minutách se s vozem sžijete a začnete zkoušet, co dokáže, takže se se skřípěním pneumatik vrhnete do ulic New Bordeaux,” vypráví. I on připomíná vynikajícího herce Stevea McQueena - Hangar 13 chtějí, aby se každý mohl cítit jako on.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama