Kodžima cílí na hráče Uncharted a Division
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima cílí na hráče Uncharted a Division

Kodžima cílí na hráče Uncharted a Division

David Plecháček

David Plecháček

10. 5. 2016 18:03 8
Reklama

Hideo Kodžima po odchodu z Konami nezahálí a pracuje na nové hře. O té prozatím příliš nevíme, ale něco málo nového nám přinesl rozhovor věhlasného tvůrce, jehož vyzpovídal magazín Famitsu.

Nově vznikající AAA značka by měla být hrou úžasnou a v mnohých ohledech i novátorskou. „Nemyslím si, že je správné jí označovat za hru s otevřeným světem v klasickém slova smyslu, ale hráči, kteří si užívají dnešní AAA tituly jako například Tom Clancy’s The Division nebo sérii Uncharted si budou připadat jako doma,“ prohlásil. „Některé mechanismy jsou ale nové, nejdříve je musíme pořádně vyzkoušet a otestovat,“ dodal.

Podle Kodžimy leckdo při ohlášení mohl namítnout, že to, kam se tvůrce se svou tvorbou obrací je něco jiného, než by čekal. „Jsem si jistý, že to tihle fanoušci pochopí, až si hru zahrají,“ vzkazuje jim v srpnu padesátitříletý Japonec.

Po složitých vztazích se svým bývalým zaměstnavatelem si Kodžima polepšil i v tomto ohledu. Spolupráce se Sony šlape jako švýcarské hodinky, sám autor má bezmezný prostor a důvěru japonské společnosti, a tak se může plně soustředit na samotný vývoj.

Řeč byla o společnosti Kojima Productions, jež prozatím sídlí v provizorní kanceláři a její plnohodnotné zavedení tak nějak pokulhává. „Nemůžu o našich plánech říct více, ale celé naše tajemství se skrývá v našem logu. Logo je totiž super cool, a my bychom k němu rádi dodělali celé tělo. To je v tomto ohledu naše nejbližší práce.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama