Crytek neříká NE Crysis na XO a PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Crytek neříká NE Crysis na XO a PS4

Crytek neříká NE Crysis na XO a PS4

David Plecháček

David Plecháček

17. 5. 2016 08:01 13
Reklama

Jedna z nejlépe vypadajících sérií vůbec od německého studia Crytek se možná dočká remaku. Prohlásil to šéf technického oddělení Rok Erjavec.

První díl série Crysis spatřil světlo světa v roce 2007. Už v té době se po vizuální stránce jednalo o jednu z nejkrásnějších her vůbec. Jenže port na konzole - tehdy ještě na Xbox 360 a PlayStation 3 -přišel až o čtyři roky později, ve stejný rok, kdy vyšel i díl druhý. No a o dva roky jsme se na přelomu generací dočkali finále v podobě třetího dílu.

Ale nová generace ostrouhala. Jestliže se u některých her ptáme, zda je vůbec nějaký remake/remaster nutný, jelikož původní hry ze svého kouzla pranic neztratily, v případě Crysis to platí dvojnásob. Pomyslnou vábničkou ale může být současný hardware, na kterém by se mohlo studio vyřádit měrou vrchovatou, přičemž třešničkou na dortu by mohlo být rozlišení 4K na chystaném PlayStationu. A to, pokud jste studio s úchylkou na precizní grafické ztvárnění, může být pomyslný jazýček na vahách, který rozhodne.

Crytek se nicméně soustředí na projekty jiné - konkrétně na hry pro VR. Kromě horolezeckého simulátoru tu máme ještě dinosauří ukázku, čeho jsou tito mistři schopní. Navíc nezapomínejme, že se poměry ve studiu během posledních let změnily, takže informaci raději berte s nadhledem. Vidina je to nicméně poměrně lákavá...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama