Obsidian: Pracujeme na Pillars of Eternity II
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Obsidian: Pracujeme na Pillars of Eternity II

Obsidian: Pracujeme na Pillars of Eternity II

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 5. 2016 11:21 7
Reklama

Studio Obsidian Entertainment trochu nezvyklým způsobem “oznámilo”, že pracuje na pokračování RPG Pillars of Eternity. Stalo se tak během akce Digital Dragons 2016 v polském Krakově. Informaci přinesl jako první magazín GamePressure.

Feargus Urquhart, jeden ze zakladatelů amerického studia Obsidian Entertainment (Star Wars: Knights of the Old Republic II – The Sith Lords, Neverwinter Nights 2, Alpha Protocol, Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth), během konference prozradil, že už se vývojáři pustili do práce na Pillars of Eternity II. I když pokračování nebylo oficiálně oznámeno, nemá podle Urquharta smysl nic zapírat a na přímou otázku by dal přímou odpověď.

Prvnímu dílu se povedlo vybrat v kampani na Kickstarteru přes 4 miliony dolarů a jeho autoři uvažují, že by se o přízeň hráčů ucházeli prostřednictvím crowdfundingu znovu. Podle Urquharta přispěvatelé viděli, že vývojáři drží své slovo. Proto se domnívá, že by podpořili i vývoj druhého dílu - Obsidian si vysloužil podle něj důvěru svých fanoušků. Urquhart však už neprozradil, zda by se tým obrátil znovu na Kickstarter, nebo by využil nějakou alternativu, jakou je například Fig.

Kromě toho v rámci studia pracuje i menší tým, který dělá na něčem úplně novém, připustil Urquhart. Naznačil rovněž, že by tento projekt měl mít co do činění s technologií Unreal Engine. V této souvislosti stojí za to připomenout, že první díl Pillars of Eternity poháněl engine Unity.

Už loni v září jsme psali, že na akci PAX Prime Josh Sawyer naznačoval, jakým směrem by se mohl případný druhý díl ubírat. "Pokud bychom začali dělat pokračování, pravděpodobně bychom hráče vzali na zcela nové a neznámé místo. Což je úplně stejné jako v případě Baldur's Gate II. Hra vás vzala do Amnu, do města Athkatly, které sice leží blízko lokacím z jedničky, ale pořád je dostatečně odlišné a působí nově i zajímavě zároveň," řekl tehdy Sawyer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama