GTA V pokořilo metu 65 milionů kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA V pokořilo metu 65 milionů kopií

GTA V pokořilo metu 65 milionů kopií

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 5. 2016 08:54 3
Reklama

Společnost Take-Two Interactive, která vlastní firmy Rockstar Games, 2K Games nebo Firaxis Games, v noci na dnešek zveřejnila aktuální prodeje hitu Grand Theft Auto V. Poslední díl už poslal do obchodů 65 milionů kopií. Ještě v únoru to přitom bylo o pět milionů méně.

Popularita GTA V a GTA Online tak ani zdaleka neklesá a hra stále oslovuje nové zákazníky. Pokud by se navíc v budoucnu měl titul dočkat další konverze, třeba pro konzoli NX od Nintenda, nebo 4K portu na na nový PlayStation a Xbox, jak se občas žertuje, možná bude jednou tato hra atakovat bájnou stomilionovou hranici.

Šéf Take-Two si výdělky hry, která vyšla poprvé na podzim 2013, pochvaluje s tím, že předčily veškerá očekávání. Rockstar proto pochopitelně plánuje hru dále rozšiřovat, což platí zejména pro multiplayerovou část. Na singlovoý obsah na druhou stranu čekají fanoušci stále marně. Což ovšem neznamená, že nevznikne vůbec.

Abyste si dokázali představit, jak si Grand Theft Auto V stojí ve srovnání s konkurencí, připomeneme vám, že lépe než GTA V se si v prodejích vede zatím jen Minecraft se 73 miliony kopií, Wii Sports se skoro 83 miliony kopií, který za svou popularitu ale vděčí i bundlu s konzolí Wii, a na prvním místě jsou všemožné inkarnace Tetrisu s šíleným číslem 495 milionů kopií.

Páté Grand Theft Auto naopak už nechalo za sebou hry jako Super Mario Bros. (40 milionů), Mario Kart Wii (36 milionů) nebo Tetris pro Game Boy, který sám o sobě prodal 35 milionů kopií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama