Rocket League spojí hráče z PC a Xboxu One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rocket League spojí hráče z PC a Xboxu One

Rocket League spojí hráče z PC a Xboxu One

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 5. 2016 12:21 3
Reklama

Studio Psyonix ještě dnes spustí cross-platfrom multiplayer u titulu Rocket League mezi hráči na PC a Xboxu One. Jde o první hru na Xboxu One, která umožní spojit se s komunitou na PC.

Na konzoli od Microsoftu už vyzkoušely sport s autíčky bezmála dva miliony lidí. Hra přitom na Xbox One vyšla až letos v únoru. Díky cross-platfrom multiplayeru se ale dostupná komunita okolo Rocket League pomyslně ještě rozšíří.

Hráči si mohou jednoduchým způsobem zvolit, zda se chtějí v zápasech utkávat pouze s kolegy ze stejné platformy, anebo má matchmaking zalovit i v konkurenčních vodách. Viceprezident studia Jeremy Dunham vyjádřil nadšení, že jejich hra pomůže sblížit hráče na PC a Xboxu One. O cross-platform podle jeho slov vývojáře hráči prosili od uvedení Rocket League na Xboxu a díky nové politice Microsoftu jim toto přání konečně mohli autoři splnit.

Služba bude spuštěna dnes o půlnoci našeho času. Na PS4 už cross-platform multiplayer s PC funguje. A hodně se spekuluje, že by se Rocket League mohl stát vůbec první hrou, která on-line spojí dosud nesmiřitelné zábory PS4 a Xbox One. Samotní vývojáři se nechali už slyšet, že z technického hlediska tomu nic nebrání, a oni ví, jak celý problém vyřešit. Teď přichází na řadu politika obou gigantů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama