V Čechách dochází k segregaci lidí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Čechách dochází k segregaci lidí

V Čechách dochází k segregaci lidí

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

26. 5. 2016 14:20 14
Reklama

Nejnovější krátký film ze světa Deus Exu ukazuje, kterak v Praze došlo k násilnému vystěhování lidí s mechanickými implantáty a končetinami. Svět se od zlatého věku augmentace v Human Revolution drasticky změnil a lidstvo, jak podtitul nové hry naznačuje, bylo rozděleno na dva nesmiřitelné tábory.

V roce 2027 byli lidé s mechanickými vylepšeními po celém světě postiženi podivnou psychózou, ztratili nad sebou kontrolu a zaútočili na ostatní lidi, což si vyžádalo oběti v řádu milionů. Po této katastrofě se veřejné mínění obrátilo proti augmentacím a lidstvo se rozdělilo na "Přirozené" a "Augmentované".

Většinová populace ze strachu před opakováním podobné situace schválila různé zákony, které měly takové katastrofě předejít. Nejznámější takový zákon Human Restoration Act (zákon o obnovení člověka) nařídil segregaci obou skupin do izolovaných oblastí.

Jednou z takových je Golem City v Praze, kam zavítá i Adam Jensen, aby našel vůdce teroristické skupiny Augmented Rights Coalition. To už ale na nás čeká v Deus Ex: Mankind Divided. Co všechno stavu světa v pokračování cyberpunkové hry předcházelo, se dozvíte v čerstvě uvolněném filmečku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama