Vývoj open-world Conana je zajištěn
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj open-world Conana je zajištěn

Vývoj open-world Conana je zajištěn

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

27. 5. 2016 11:24 4
Reklama

Norští tvůrci onlinových her Funcom včera oznámili, že se jim podařilo zajistit několikamilionovou investici, která jim umožnila snížit dluh a podpořit vývoj dalších projektů. Jedním z nich bude i rozdělaná open-worldová hra ze světa Conana, kterou studio oznámilo letos v únoru.

"Tato investice znamená pro společnost velký obrat," řekl generální ředitel Funcomu Rui Casais. "Funcom dělá přes třiadvacet let skvělé hry, ale není tajemstvím, že v posledních letech byla společnost pod tlakem v oblasti financí, což znemožňovalo uplatnění naší nové strategie. S touto investicí se nám to konečně podaří."

Vedle menší hororové hry The Park se Funcom v posledních měsících věnoval i svému většímu projektu vycházejícího z fantasy Roberta E. Howarda. Conan Exiles se bude odehrávat ve stejném světě jako osm let staré MMO Age of Conan. Hra bude kombinovat survival, budování, crafting, a boj s nepřáteli, ať už v singleplayeru či mulitplayeru. Hráči budou v rolích vyhnanců, které na začátku zachrání samotný Conan před ukřižováním a následně vypustí do zbídačeného světa.

Zde hráči budou muset přežít, obstarat si výzbroj a postavit si základní příbytek. Postupem času se mohou dostat do klanů jiných hráčů, zúčastnit se válek mezi skupinami, stavby pevností a měst, či obětovávat lapené nepřátele prastarým bohům. Hra nebude obsahovat žádný systém tříd, takže hráči si své zaměření budou určovat svojí výbavou.

Conan Exiles nemá zatím datum vydání, ale Funcom chce letos v létě spustit předběžný přístup do hry na PC a ve finále hru vydat jak na počítačích, tak i na konzolích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama