Mody pro konzolový Fallout přijdou s limity
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mody pro konzolový Fallout přijdou s limity

Mody pro konzolový Fallout přijdou s limity

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

28. 5. 2016 15:00 8
Reklama

Nemůže být pochyb o tom, že charakter konzolového trhu se pomalu ale jistě mění. Spekuluje se o zkrácení životních cyklů i o aktualizacích hardwaru, rozmáhá se dříve neviděný fenomén F2P, tvůrci předvádějí vlastní formy early access a najdou se i tací, kteří se pokouší bortit bariéry uzavřené platformy, na níž nelze vydanou hru dodatečně upravovat. Řeč je pochopitelně o Bethesdě a navazujeme tímto na včerejší zprávy o příchodu modifikací pro Fallout 4 na Xbox One.

Ty jsou skutečně za rohem – Bethesda slíbila dodržet květnové datum a modifikace tak na Xbox One dorazí již příští úterý, posledního května. Jisté však je nyní to, že konzolové modifikace rozhodně budou mít svá specifika.

Pro jejich instalaci tak bude například nutné propojit konzolovou hru s Bethesda účtem. Až poté budou moci hráči skrze položku v menu brouzdat seznamem dostupných modifikací a vybírat si, co je jim po chuti.

Co se limitů a omezení týče, tak hráči s aktivovanými modifikacemi nebudou moci z pochopitelných důvodů získávat žádné trofeje. Další limit je nastaven ve velikosti modifikací – maximum bude stanoveno na 2 GB a odtušit tak lze tedy to, že ty nejambicióznější a rozsahem největší úpravy her se na konzole nepodívají. Na to konto můžeme připomenout například projekt Fallout Cascadia. Na druhou stranu je ale záhodno zmínit i to, že Bethesda nijak nevylučuje budoucí navýšení tohoto limitu.

Vyloženě sympaticky potom působí automatické vytvoření kopie uložené pozice při spuštění hry s modifikacemi. Pokud se tedy něco pokazí a uložená pozice se stane nepoužitelnou, tak je kdykoli možné navrátit se zpět k záloze.

Závěrem již jen dodáme, že hráči s PS4 si budou muset díky exkluzivitě počkat, údajně snad měsíc, jisté však je, že by se dočkat rozhodně měli a ani modří tak nezůstanou ošizeni. Tou zásadní otázkou na závěr je ale jistě především to, nakolik si z Bethesdy vezmou příklad i další vydavatelé a tvůrci a zda se z nastoleného příkladu může stát vzor hodný následování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama