Deus Ex GO, 20 minut z Prahy a režim Breach
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Deus Ex GO, 20 minut z Prahy a režim Breach

Deus Ex GO, 20 minut z Prahy a režim Breach

David Plecháček

David Plecháček

8. 6. 2016 18:08 5
Reklama

Dnes ve večerních hodinách proběhlo představení několika novinek z univerza Deus Ex. Square Enix a Eidos Montréal společně představili Deus Ex GO na mobilní platformy, několik minut dlouhou ukázku přímo z chystaného Mankind Divided (konkrétně z Prahy) a nový mód nazvaný Breach.

Square Enix zkrátka ví, co za klenot ve značce Deus Ex má. Byla by škoda tento potenciál nevyužít, a tak se po vzoru Hitmana a Tomb Raideru dočká i svět plný augmentací s Adamem Jensenem v hlavní roli. Ten bude mít proti sobě v několika levlech klasické nepřátele, ozbrojené augmentované jednotky nebo automatické střílny. V Deus Ex GO bude mít své místo i klasické hackování, přičemž vývojáři říkají, že hra by měla dělit činnosti tak půl na půl – půl boj, a půl hackování.

Myslím, že vás klidně můžu nechat tipovat, kdy hra vychází, a stejně byste se ledabyle trefili – na iOS a Androidech vyjde Deus Ex GO už toto léto, přičemž by mělo stát 5 dolarů (přibližně 125 korun). Nějakou dobu po vydání by měla přibýt možnost vymýšlet vlastní úrovně. Level editor na mobilních zařízeních není příliš obvyklým nástrojem v rukách samotných hráčů, a tak jeho zařazení do hříčky kvitujeme. Vývojáři plánují nejlepší levely poskytnout všem hráčům.

Samozřejmě, že to nejcennější vyjde ve stejnou dobu, ale v tomto případě známe přesné datum - konkrétně 23. srpna. Deus Ex: Mankind Divided je největší hrou v portfoliu Square Enix pro tento rok a dost možná největší hrou společnosti v celé její historii.  

Než se ale vrhneme na samotné záběry, je potřeba si představit nově oznámený mód. Jmenuje se Breach, a svým vizuálním zpracováním tak trochu připomíná Superhot. Jedná se o jakýsi svět ve virtuální realitě, který mixuje steaalth žánr a s akčními částmi, namíchanými v krátkých misích. Breach bude pochopitelně součástí původní hry (a nebude se muset dokupovat adicionálně).

„Když jste v módu Breach, virtuální realita je vaše hřiště,“ říká producent Fleur Marty. V režimu se zhostíte role hackera, „Rippera“, který se snaží hacknout servery banky Palisade Property. Vaším úkolem bude dostat se do nejniternějších částí, extrahovat data, a utéct. Níže se můžete podívat na trailer oznamující tento mód.

V rámci samotné akce vývojáři odhalili i několik minut dlouhou pasáž se hrou. V ní se zhostíte role Adama Jensena (který evidentně přežil všechny konce v Human Revolution), několik let po událostech předchozího dílu. S augmentacemi to opět vypadá bledě, kor když některé implantáty ovládá neznámý člověk, s jejichž pomocí zabíjí miliony nevinných lidí.

Na řadu přijdou i augmentace vaše vlastní, přičemž se vždy můžete rozhodnout, zda investujete do násilného režimu, nebo spíše do toho tichého. Jak bude postupné odemykání vysvětleno tentokrát ukáže čas, my jen připomeneme, že v minulém díle si je Adam odemykal postupně díky jinak dlouhotrvající rekonvalescenci.

Jensen se zapojí při vyšetřování do týmu složeného Interpolem, aby zabránil globálnímu terorismu využívající mechanické části lidských těl. Podobně jako v minulém díle bude vyšetřování zastřeno několika intrikami mezi vládami jednotlivých států a velkými obchodními korporacemi. Zdá se, že ambice příběhu neztratili nic z vyprávění Human Revolution, a svět, v němž si nikdo nemůže být ničím jistý, se vývojářům podaří opět skvěle promyslet a vytvořit. Bude to tak? Uvidíme 23. srpna. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama