Skřet Styx se letos vrátí na obrazovky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Skřet Styx se letos vrátí na obrazovky

Skřet Styx se letos vrátí na obrazovky

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 6. 2016 16:21 3
Reklama

Styx: Master of Shadows byla lehce nadprůměrná, ale ničím zvlášť pamětihodná stealth hra s poměrně sympatickým goblinem v hlavní roli. Od jejího uvedení na trh uplynuly už dva roky a na potenciální pokračování by si vsadil jen málokdo. A málokdo by tedy udělal dobře.

Vydavatelská společnost Focus Home Interactive dnes na internet umístila trailer na sequel s názvem Styx: Shards of Darkness. Goblin se vrací a tentokrát se bude příběh odehrávat v Thobenu, proslulém městě plném zlodějů, kam plíživý skřet velmi rychle zapadne. Zápletka se bude točit okolo kouzelného žezla, které se Styx zaváže ukrást pro tajemnou lidskou zákaznici Helledryn. Po žezle ale samozřejmě pase i mocná a nepříliš přívětivá konkurence, a tak se brzy všechno pořádně zkomplikuje. Styx se pro slíbenou sladkou odměnu bude muset pořádně otáčet, jádro hratelnosti zůstane stejné jako minule. Budete se se skrývat ve stínech, vyhýbat se trpaslíkům, elfům a vší podobné fantasy havěti a občas ke slovu přijde ostrý žabikuch a nějaké ty kouzelné schopnosti. Každá rasa ve hře má mít unikátní vlastnosti, které budou váš průchod ke kýženému cíli komplikovat. Zatímco temní elfové jsou mistři v lovu goblinů a není radno pouštět se s nimi do křížku, trpaslíci mají velmi vyvinutý čich a vyhnout se jim bude pěkně tvrdým oříškem.

Trailer obsahuje i záběry přímo z hraní a je na první pohled vidět, že autoři hry, Cyanide Studio, dostalo na druhý díl trochu více peněz než na prvotinu. Jednoznačný posun můžeme sledovat zejména v grafice, na které se výrazně a kladně podepsal přechod na Unreal Engine 4. Vydání hry je plánováno na letošní rok, žádné konkrétní datum ale vydavatel zatím neuvedl. Styx: Shards of Darkness vyjde na klasické trio PC, PS4 a Xbox One. Autoři slibují, že o Styxovi uslyšíme více na E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama