Call of Cthulhu dostává nový E3 trailer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Call of Cthulhu dostává nový E3 trailer

Call of Cthulhu dostává nový E3 trailer

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 6. 2016 14:50 3
Reklama

Stolní RPG Call of Cthulhu od společnosti Chaosium se má v příštím roce dočkat své videoherní adaptace. Temný příběh, stojící na základech díla H. P. Lovecrafta ztvárňuje pařížské studio Cyanide a na světlo světa dnes vyplaval E3 trailer.

Call of Ctulhu bude RPG hrou s prvky detektivky, sázející na stísněnou atmosféru a stealth. Máme se připravit na pořádný psychologický horor a závod s časem, protože prastarý bůh Cthulhu se připravuje na své probuzení. Podle traileru si můžete udělat zběžnou představu o tom, co se na nás chystá.

Ve hře se chopíte postavy Edwarda Pierce, veterána První světové války a soukromého detektiva, který působí ve 20. letech 20. století v Bostonu. Jeho práce ho zavede na stopu tajemné smrti Sarah Hawkinsové a její rodiny na záhadném ostrově Darkwater. V traileru se podíváme na část ostrova a zejména do vyloženě strašidelného sídla rodu Hawkinsů.  Hra si dá velmi záležet na tom, aby vyšetřování začalo hlavní postavu pomalu připravovat o rozum.

Šílenství je jedním z nosných témat celého mýtu o Cthulhu, a nejinak tomu bude i v herní podobě. Jak se budete hlouběji nořit do příběhu a stále více se přibližovat sféře vlivu děsivého boha, bude stále nejasnější, co je realita a co pouhá iluze. Podle oficiálních materiálů to bude pouze opatrné vyvažování duševní vyrovnanosti vůči odhodlání vyřešit případ, co vás dovede k úspěšnému konci. Mytologie kolem Lovecraftových bohů se stala jednou z nejplodnějších vymyšlených světů, které vyplodily bezpočet příběhů, povídek, filmů a v neposlední řadě i her. V minulosti můžeme vzpomenout třeba na akční adventuru Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. Doufejme, že se nová adaptace povede ještě víc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama