Wildlands se od jiných Ubi her snaží odlišit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Wildlands se od jiných Ubi her snaží odlišit

Wildlands se od jiných Ubi her snaží odlišit

David Plecháček

David Plecháček

15. 6. 2016 09:30 6
Reklama

Konference Ubisoftu nás upřímně zklamala, ale pokud něco patřilo ke světlým chvilkám, byla to nepochybně ukázka Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands. Ano, ke hře máme výhrady, nepochybně si v následujících dnech přečtete první dojmy ze hry od kluků v LA, ale Wildlands zkrátka z nepříliš povedené keynot vybočovalo. A byla to hlavně Bolívie, která nás zaujala.

Už v rámci živého přenosu jsme si s Jirkou notovali, že jsme rádi, že Ubisoft nesklouzl k zasazení do Mexika, které se díky působnosti různých drogových kartelů také nabízí. Jenže Bolívie nabízí rozmanitější svět, suché podnebí, Andy, náhorní plošiny, a když toho přidáme již zmíněnédrogy, obchodování s lidmi, vydírání nebo korupci, dostaneme přesný obrázek světa, o který se Ubisoft snaží. A nutno podotknout, že z ukázky na vás přesně tahle atmosféra dýchne hned na první pohled.

Ve hře se bude nacházet 10 regionů, z nich každý ovládá nějaký kartelový předák. Vaším úkolem coby člena speciální jednotky, která operuje hluboko na nepřátelském území, bude narušit spolupráci drogového kartelu Santa Blanca a zkorumpované vlády, která s vidinou snadno nabytého bohatství nečině přihlíží. Tou poslední překážkou, o kterou ve hře nepochybně půjde, bude boss Santa Blancy El Sueno.

Úkolem jednotky bude narušovat plány, popřípadě už probíhající operace, tohoto zločince a zločineckého gangu. Z ukázky jsme nabyli přesvědčení, že se bude jednat o mix dosavadních her a mechanismů od Ubisoftu - krycí systém ne nepodobný Divisionu, vysoké hory a nepřátelské tábory, které tak dobře známe z Far Cry, ale vývojáři slibují, že Wildlands bude jiné. Jednak, to, co jsme viděli, je pouhá jedna část z obrovské mapy, přičemž jiné lokace by se měli diametrálně lišit. Na další jinou misi ze zcela jiného prostředí, kterou si je možné přímo na E3 zahrát, se ostatně můžete podívat.  

Bohužel, herní média, která si mohla hru prozatím vyzkoušet, se shodují, že se od ostatních her Wildlands odklání až moc. Taktické hře, kterou se Wildlands snaží být, by náležitě slušel krycí systém, který se objevil v Divisionu,a který ve hře chybí. Bohužel také z prvních náznaků vyplývá, že naše obavy ohledně strategického postupu byli namístě - míra strategického postupu se jeví velice povrchně, a Wildlands nakonec nebudou tak taktickou hrou, jak mnozí předpokládali.

Jak už jsme zmínili na začátku novinky, více informací se dozvíte přímo od Vojty a Jardy z Los Angeles. Jestli se jim hra (a pravděpodobně ta samá mise, na kterou se můžeme podívat)líbí a zamlouvá se jim prostředí Bolívie nebo jestli se naopak potvrdí obavy, že Wildlands svůj potenciál promarní, ukáže čas.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama