Kodžima: Do důchodu se mi ještě nechce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima: Do důchodu se mi ještě nechce

Kodžima: Do důchodu se mi ještě nechce

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 6. 2016 16:48 2
Reklama

Hideo Kodžima je rockovou hvězdou mezi herními vývojáři. Kam se hne, je kolem něj hejno fanoušků a herních novinářů, dychtících po každém mistrově slově. Nutno říct, že si Kodžima podobnou pozornost náležitě užívá. Jeho rodina má ale zřejmě jiný názor.

Kodžimovi blízcí by si přáli, aby už zanechal herního vývoje, slavný vývojář ale kvůli svojí vášni ke hrám ještě zdaleka skončit nechce. V rozhovoru pro GameSpot zmínil, že jsou to už dva roky, co byl naposledy na E3, přijde mu to spíše jak celé desetiletí. Výstava v Los Angeles je podle něj místem, kde se setkávají zástupy hráčů a vývojářů a je to tak velmi specifická událost s unikátní atmosférou. Kodžima říká, že se na E3 vždy rád vrací a jen kvůli blíže neurčeným okolnostem se loni nemohl zúčastnit.

„Také stárnu a má rodina by si přála, abych odešel na odpočinek a dělal si, co se mi zlíbí. Jenže mně se nakonec nejvíc líbí dělat hry, tvořit něco zábavného. Rád se o to dělím s hráči. Když se pak vrátím sem na E3 mezi vás, vidím, že je to to správné rozhodnutí,“ dodal. Kodžima se narodil v roce 1963 a posledních devatenáct let strávil v Konami. Kromě série Metal Gear zde vytvořil i slavnou značku Zone of The Enders a podílel se na pokračování série Castlevania s podtitulem Lords of Shadow. Důvody jeho rozchodu s japonskou herní firmou jsou dosud zahaleny tajemstvím a zřejmě tomu tak i zůstane. Kodžima po svém odchodu znovu založil své studio Kojima Productions jako nezávislý projekt a následně podepsal se Sony smlouvu o spolupráci na připravovaném záhadném titulu Death Stranding.

Doufejme, že jedna z nejvýznamnějších postav herního průmyslu, jakou Kodžima bezesporu je, ještě dlouho nedá na nátlak rodiny a bude se nadále věnovat tvorbě her. Ostatně, lidé jako on rozhodně nepatří do důchodcovských papučí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama