Operace Flashpoint slaví patnáct let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Operace Flashpoint slaví patnáct let

Operace Flashpoint slaví patnáct let

Pavel Makal

Pavel Makal

23. 6. 2016 07:52 6
Reklama

Jako by to bylo včera, co jsem k svátku před patnácti lety dostal Operaci Flashpoint. V té chvíli pouze týden starý titul se stal na dlouhé měsíce magnetem, který mé dvanáctileté já nekompromisně poutal k CRT monitoru. Doba se změnila, značku Flashpoint už Bohemia Interactive nevyužívá, ale patnáctileté výročí slaví ve velkém stylu.

 V oněch zmiňovaných patnácti letech v Bohemia Interactive ani náhodou nezaháleli. Série Arma, která vzešla z konceptu Flashpointu, je právem považována za krále vojenských simulátorů. Na kontě má již tři díly a solidní počet doplňků a rozšíření. Marek Španěl, který spolu se svým bratrem Ondřejem firmu v roce 1999 založil, na Twitteru děkuje komunitě a vzpomíná na počátky vývoje a zároveň připomíná, že se blíží vydání nového rožšíření pro Arma 3 s podtitulem Apex.

Nezůstalo ale pouze u vzpomínek, věrnost komunity je záhodno odměnit i poněkud hmatatelněji. Na stránkách obchodu Bohemia Interactive si nyní můžete ve skutečně masivní, 85% slevě zakoupit kompletní portfolio série Arma, včetně původního Flashpointu, nyní skrytého pod názvem Arma: Cold War Assault. Balíček obsahuje všechny díly včetně rozšíření, navíc nabízí velmi příjemnou plejádu bonusů. Najdete mezi nimi mapy, soundtracky z jednotlivých her, taktickou příručku a další doplňky. Celý bundle vás ve slevě přijde na zhruba 465 korun, což je vzhledem k obsahu více než lákavá cena. Je jasné, že komunita kolem hry už drtivou většinu rozšíření vlastní, pro potenciální zájemce je to však velice pohodlná vstupní příležitost.

Studiu Bohemia Interactive samozřejmě přejeme vše nejlepší k významnému výročí a doufáme, že se firmě bude dařit i do budoucna. Kromě Army má na kontě také dvojici simulátorů Take On Helicopters a Take On Mars, akční strategii Carrier Command: Gaea Mission a stále ještě pro nás připravují online survival horor DayZ. Není bez zajímavosti, že vůbec první hrou Bohemia Interactive byla dětská skákačka jménem Akimbo z roku 2000. A pokud si chcete trochu nostalgicky zavzpomínat, přikládáme dobový trailer na onoho patnáctiletého oslavence, který to vše započal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama