Upravená Civilizace V míří v USA do škol
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Upravená Civilizace V míří v USA do škol

Upravená Civilizace V míří v USA do škol

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

26. 6. 2016 14:00
Reklama

Ve školních lavicích ve Spojených státech brzy pravděpodobně žáci narazí na upravenou verzi Civilizace V jménem CivilizationEDU. Ta bude ušitá na míru vzdělávacím potřebám žáků a nabídne jinou verzi pohledu na řadu historických událostí.

Šest let starý titul poslouží vzdělávání v tom ohledu, že se studenti budou moci podívat na historický vývoj z jiné perspektivy. Studio Firaxis jim tak umožní vidět minulé události v širším kontextu a například i z pohledu geografie, demografie a dalších perspektiv přímo ovlivňujících životy zainteresovaných lidí. Studenti a hráči zároveň budou moci posuzovat vliv politických i technologických rozhodnutí na životy jednotlivců i celých národů a sledovat tak například dosud netušené korelace.

Upravená verze hry vznikne na základě spolupráce týmů Firaxis a GlassLab a k této snaze se dokonce vyjádřil i Sid Meier, původní tvůrce série. Ten na konto plánů vytvořit vzdělávací titul řekl, že již v minulosti si bylo možné povšimnout toho, kterak se hráči při hraní Civilizace učili.

Podobná snaha je tak vlastně logickým vyústěním podobné situace a jen dalším krokem, jak hráčům něco předvést a něco je naučit. A pokud k tomu navíc dojde za podpory státu, tak jedině dobře, co říkáte?

Ujít si při této příležitosti určitě nenechte ujít i první dojmy z toho dalšího dílu série. Šestá Civilizace vyjde ještě letos, 21. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama