Kolik herní firmy platí za ochranu Denuvo?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kolik herní firmy platí za ochranu Denuvo?

Kolik herní firmy platí za ochranu Denuvo?

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 7. 2016 13:38 6
Reklama

Denuvo je jedním z nejúspěšnějších protipirátských opatření moderní doby a jako takové už ochránilo hezkou řádku her od prolomení ochrany v těch nejkritičtějších momentech těsně po vydání, kdy na prodejích záleží nejvíce. Jeho tvůrci si za svou práci také nechají náležitě zaplatit.

Jakkoli se v poslední době objevují zvěsti o tom, že ruské či čínské skupiny hackerů ochranu obešly, v případě nejčerstvější zprávy o prolomení Rise of the Tomb Raider pořád není k dispozici funkční crack, který by tato tvrzení fakticky podložil. Na diskuzním serveru Reddit zveřejnil jeden z uživatelů , který tvrdí, že je herním vývojářem, ceny, za které jsou tvůrci Denuva ochotni svou ochranu softwarovým firmám poskytnout.

Nabízí se dva modely financování. Jeden bere v potaz celkový objem prodaných kusů, tedy pro AAA tituly, které mají potenciál prodat přes půl milionu kusů na PC, platí cenovka 100 000 eur. Průměrná produkce, která na PC prodá pod půl milionu kusů, zaplatí polovinu, tedy 50 000 eur. Majitelé ochrany Denuvo ale myslí i na indie vývojáře a hry, které prodají méně než sto tisíc kusů. Za podobné tituly si účtují 10 000 eur. Druhou variantou je pak placení od kusu. Jako počáteční vklad zaplatí herní vývojáři 2500 eur a následně si Denuvo účtuje 0,15 eura za každý prodaný kus hry na Steamu.

Zajímavé je, že první indie hrou, která využívá tuto technologii, je plošinovka Inside od studia Playdead, pro kterou má Jarda v naší recenzi jen slova chvály. První ve smyslu tradičního chápání nezávislých her, v minulosti totiž Denuvo chránilo i tituly The Climb od Cryteku a Edge of Nowhere od Insomniac Games, které vydávaly interní týmy zmíněných studií a tedy je lze považovat za indie. Každopádně přejeme jak autorům Denuva, tak herním vývojářům, kteří technologii využívají, aby tato ochrana vydržela co nejdéla a chránila před nenechavými piráty co největší množství vycházejících titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama