Valve chce zarazit hazard v CS:GO
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve chce zarazit hazard v CS:GO

Valve chce zarazit hazard v CS:GO

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

14. 7. 2016 13:47 5
Reklama

Pokud prodáváte skiny zbraní, které vám vypadly z beden v CS:GO, případně roztáčíte rulety a sázíte právě prostřednictvím skinů, dny vaší radosti se blíží ke konci. Valve totiž pod nátlakem hrozících žalob bude pečlivě sledovat, které stránky třetích stran využívají API Steamu a chtějí nekontrolovaný pohyb skinů zarazit.

Gambling prostřednictvím CS:GO je dlouhodobé téma, které už nějakou dobu vře a hrozí, že z něj budou mít problém všichni – Valve, CS:GO kasina i samotní hráči. Jde zejména o to, že gambling prostřednictvím skinů je dostupný mladistvým a vzhledem k tomu, že je možné skiny směnit za reálné peníze, se tím obchází zákon a stát přichází o peníze z daní.

Valve se tímto krokem samozřejmě snaží dát najevo, že nemá s hazardními stránkami nic společného, nevybírá od nich žádný poplatek za zprostředkování transferu skinů a na ničem se s třetími stranami nedomlouvá. Ve světle kontroverze, kterou vyvolalo CSGO Lotto – vlastněné dvěma youtubery, kteří horlivě CSGO Lotto propagovali coby stránku, kterou náhodně objevili - je to pochopitelné rozhodnutí a jen čas ukáže, nakolik se podaří hazardní byznys kolem CS:GO zastavit, či přibrzdit.

Bez ohledu na cokoliv je na čase říct – bylo to fajn, ale je to tak na hraně, že už by toho raději měli všichni nechat. Nehledě na reálné problémy, jako je vybudování závislosti mladistvých na sázkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama