Dead Rising vážně míří na nové konzole i PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dead Rising vážně míří na nové konzole i PC

Dead Rising vážně míří na nové konzole i PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 7. 2016 07:43
Reklama

Včerejší spekulace se potvrdily. První díl ze série Dead Rising vyjde na konzolích Xbox One a PlayStation 4 i PC. Dvojka a speciální reedice druhého dílu s podtitulem Off the Record pak má podle GameSpotu vyjít “jen” na konzolích. Protože na PC už jsou oba tituly k dispozici.

Capcom slibuje, že se brzy dočkáme dalších podrobností, což by mohlo být už za pár týdnů na Gamescomu nebo nejpozději v září během Tokyo Game Show. Jak už bylo řečeno, první Dead Rising byl až dosud k dispozici jen na Xboxu 360, kde vyšel přesně před deseti lety. Na nových konzolích i PC bude mít jednička premiéru. Druhý díl vyšel na podzim 2010 víceméně současně na X360, PS3 i PC.

Zůstává nejasné, zda půjde o plnohodnotné remastery, nebo jen základní porty. V podstatě jisté ale je, že nepůjde o remake, za nějž lze do určité míry považovat už na E3 oznámený Dead Rising 4, s nímž se hra vrací ke své premiéře. Ten má vyjít jen na PC a Xboxu One 6. prosince. Datum vydání nově oznámených konverzí naopak neznáme.

Třetí díl série vyšel v listopadu 2013 na Xboxu One jako jeden z launchových titulů. V září 2014 se pak probojoval také na Windows. PlayStation jako platformu ale Capcom v případě této série spíše přehlížel, což se alespoň zčásti změní. Pouto s Microsoftem ale nadále tvrdá a Sony je tady na vedlejší koleji. Což je o to zajímavější, že Capcom coby majitel značky třeba v případě bojovky Street Fighter V zase ignoruje Xbox One a hru vydal jen na PC a PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama